Min sommer – Bo Dybkær

Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har i løbet af juli spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen, lukker og slukker for sommerenqueten i år. Vi håber, du har nydt at læse med – det har vi i hvert fald.

Bo Dybkær får det sidste ord, da hans afsluttende svar er en perfekt optakt til en ny spændende bogsæson. En sæson, hvor bogbranchen tager handsken op med de lurende udfordringer.   

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Mit sommerprojekt, inden jeg selv holder ferie, er at vi får ryddet op i alle Boghandlerforeningens gamle arkiver og filer, som kan indeholde personoplysninger, der nu skal slettes ifølge persondataforordningen. Ikke en spændende opgave, men af natur kan jeg godt lide at rydde op og smide ud, så lidt tilfredsstillelse er der i det – og mon ikke der også ryger en hel del andre ting med ud, nu vi er i gang.

Mit sommerprojekt i selve ferien bliver nok at få sløjfet ungernes legeplads i sommerhushaven – de er

blevet for store til den, så den er groet helt til. Det bliver hårdt fysisk arbejde – en anden ting, der ligger til min natur.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg læser næsten udelukkende engelsksproget faglitteratur i disse år, men der har sneget sig en skønlitterær bog med ind i stakken til sommerlæsningen, nemlig Bill Clintons og James Pattersons ’The President is Missing’.

De andre tre bøger, jeg glæder mig til i sommer, er Benjamin Carter Hetts ’The Death of Democracy’, Catherine Nixeys ’The Darkening Age’ og James Comeys ’A Higher Loyalty’.”

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”I efterårssæsonen ser jeg blandt andet frem til at finde ud af, om der er hold i rygterne om Amazons indtog i Danmark, og om det kommer til at ske i forbindelse med Black Friday, som nogle siger. Og så glæder jeg mig til at følge starten på den nye boghandleruddannelse i Odense, som virkelig lover godt. Veluddannede medarbejdere bliver et af de vigtigste aktiver for de danske boghandlere, hvis eller når Amazon endelig kommer.”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere