Min sommer – Britt B. Tippins

Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Der er et nyt interviewoffer hver eneste hverdag i juli – bortset fra fredag den 13. Det kunne vi ikke byde nogen.  

Britt B. Tippins har to årtiers erfaring med forlagsbranchen, blandt andet som redaktør på JP/Politikens Hus. Hun er indehaver af forlagsagenturet StoryScout, medstifter af forfatterskolen Writers Academy og er kreativ direktør på forlaget DreamLitt. Desuden er hun forlagschef på det nystartede forlag Montagne, der bliver skudt i gang med et brag med en stor romankonkurrence.

 

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Mit sommerferieprojekt bliver først og fremmest at læse de friske manuskripter, der ligger på mit bord, og som skal udkomme på Montagne næste år. Og så skal jeg rejse landet rundt og mødes med den gode håndfuld forfattere, jeg er i tæt dialog med omkring et samarbejde.

Ellers skal jeg et smut til Sverige og Norge for at udbrede det gode budskab om vores nye forlag; heldigvis er der rigtig god stemning omkring det, og jeg fornemmer, at flere af mine udenlandske forlagskontakter er meget interesserede i vores projekter.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Det med at dase må vente, og det har jeg det fint med. Lige nu nyder jeg at have travlt, for det er den gode form for travlhed, der har fat i mig denne sommer. Først og fremmest skal jeg som sagt læse de hele og halve manuskripter, jeg har liggende på skrivebordet fra de forfattere, vi udgiver næste år.

Dernæst vil jeg glæde mig til at sluge romanen ’Det smelter’ af Lize Spit, ’De døde filosoffers bog’ af Simon Critchley plus ’Kastanjemanden’ af Søren Sveistrup. Og mon ikke der sniger sig et par stykker mere ind på listen, for jeg læser konstant og gerne flere titler ad gangen.”

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Jeg ser frem til at blive overrasket i efterårets bogsæson – og så til de tre bogmesser, jeg skal være med til i henholdsvis Gøteborg, Frankfurt og, naturligvis, Bogforum. Lige nu får jeg en del henvendelser fra forfattere, både nye og etablerede, som er nysgerrige efter at vide mere om os, og den tendens håber jeg fortsætter ind i efteråret, for det er altid spændende at vende mulighederne for at løfte et forfatterskab.

Mest af alt glæder jeg mig til at præsentere Forlaget Montagnes kommende titler for en række udenlandske redaktører i løbet af efteråret. Vi har en offensiv strategi for udlandssalg, og det er en prioritet for mig at få vores forfattere ud over grænsen.”

Foto: Les Kaner.

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere