Min sommer. Cecilie Clemensen

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Cecilie Clemensen, bogelskende skribent på BogMarkedet. 

Har du et sommerferieprojekt?

”Et sommerferieprojekt? Hmm… Ja, i år er det faktisk meget konkret, for der skal vi have malet familiens sommerhus på Fanø, og det bliver vist et projekt for alle. Det har hele tiden været planlagt, at vi skulle være på Fanø i år, så der er heldigvis ikke blevet aflyst nogle udenlandsture.

Men vi skal da også en tur til Norge, og der kan vi heldigvis godt rejse op. Der bor den anden del af familien, og dem plejer vi også at holde ferie hos. Så er planen sikkert, at vi skal ud med båden – lige som alle andre nordmænd – men det er altså også fantastisk, og noget helt andet end vi kan herhjemme, at plaske rundt mellem klippeskærene.

Hvis vi får mulighed for at komme en tur til Oslo, vil jeg gerne forbi Tronsmo bokhandel og se, hvad de har på hylderne. Ellers er stemningen i Litteraturhuset og et glas hvidvin i deres have også perfekt til en god pause i byen (puha, nu skal det ikke lyde som et dameblad).”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg har lige fået hele Rachel Cusks trilogi i fødselsdagsgave, så mon ikke det bliver en god sommerlæsning?

Ellers har jeg som altid en god og blandet bunke, der ligger klar, og lige nu består den blandt andet af Djuna Barnes´ ‘Natteskov’, ‘Catch and kill’ af Ronan Farrow og Pär Lagerkvists ‘Bøddelen’. Og så passer Vogue-redaktøren André Leon Talleys ‘The Chiffon Trenches’ med en god gang gossip fra modeverdenen sig vist godt til en liggestol.

Jeg er nok lidt optimistisk, men lad os nu se, hvor meget jeg når...

Jeg vil gerne læse mere Ole Lund Kirkegaard og ‘Alle vi børn i Bulderby’ for mine børn. De er endelig ved at være store nok til at høre historier og ikke kun få læst billedbøger, så der går jeg benhårdt efter mine egne favoritter i første omgang, og det er altså pissesjovt at læse ‘Lille Virgil’ – også som voksen.

Vi er også ret vilde med ‘Detektivbureau nr. 2.’, som er en norsk børneserie, og vi får sikkert udvidet samlingen lidt, når vi er deroppe.” 

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Det har virkelig været et begivenhedsrigt forår i bogbranchen, så jeg følger spændt med i, hvad efteråret bringer, og på hvilke nye måder vi kommer til at mødes omkring litteraturen.

Men derudover ser jeg frem til at kunne komme rundt og snakke med endnu flere folk i branchen, der på den ene eller anden måde arbejder med bøger og litteratur.

Alle de gange jeg har lavet et interview for BogMarkedet, jeg har mødt nogle virkelig dedikerede mennesker, der har bøger helt inde under huden og brænder for deres ting, og det bekræfter mig bare i, at det på den måde er en enormt privilegeret branche at være en del af.”


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere