Min sommer – Christel Sunesen

Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Der er et nyt interviewoffer hver eneste hverdag i juli – bortset fra fredag den 13. Det kunne vi ikke byde nogen.   

Dagens solstråle er Christel Sunesen, der er medarrangør af bogfestivalen Lille Bogdag, med i teamet bag den kommende webside Mikrofest, der formidler bøger fra mikroforlag, ejer af forlaget Ekbátana og ildsjæl i al almindelighed.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Først skal jeg på Roskilde Festival med Mikrofest, hvor vi torsdag og fredag laver nogle vilde performance-oplæsninger med otte forfattere – der vil være kostumer, råbekor, sang og helt sikkert bare herlighed.

Og så skal jeg – i forhåbentlig sydende dansk sol – læse en masse manuskripter, som er kommet ind på forlaget. Jeg har fået utrolig mange i år, som også har betydet, at jeg desværre midlertidigt har måttet lukke for nye manuskripter. Det er jo svært med tiden, når man kun er en på forlaget, og jeg synes, det er vigtigt at give sig ordentlig tid til at læse manuskripterne, give lidt feedback og ideer til videre veje, manuskriptet kan tage – også hvis det ikke bliver på mit forlag. Så det vil jeg tage mig god tid til i den danske sommer.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Altså ud over manuskripter, så håber jeg at kunne få læst nogle af de fremragende bøger, der er udkommet i år, for eksempel Kenneth Jensens ’Det gør som en fabel’ (Escho), praktisk taget alt fra forlaget Sidste Århundrede og ikke mindst Pia Juuls ’Forbi’ (Asger Schnacks Forlag). Og så er der selvfølgelig murstens-must-readen over dem alle, Inger Christensens ’Verden ønsker at se sig selv’ (Gyldendal).”

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Til efteråret glæder jeg mig ustyrligt til at udgive en ny bog af Lars Emil Foder med fabler, drømme og vittigheder – en fabulerende, filosofisk, morsom og poetisk samling, hvor du kan møde karakterer som det sentimentale egetræ, den sidste publikummer, tidsrejsende krydderurter og ikke mindst Overlegekammerat Døden, som måske egentlig er en pædagog, der hedder Jytte ...

Og så glæder jeg mig rigtig meget til BogForum, som for første gang laver en afdeling for de små kvalitetsforlag. Dejligt at de mange litteraturfestivaler for de små forlag som Lille Bogdag, Boghandel skifter, BogGods og så videre har banet vejen for det tiltag.

Og bare rolig, vi andre fortsætter stadig stærkt med vores egne festivaler, for de kan altså noget helt specielt, hvor læserne kan møde forlæggerne og forfatterne i afslappede og hyggelige rammer.”

 


Kommentarer

    • 03/07/2018
    • Kl. 10:31
    • Eva
    Dejlig artikel. Vi glæder os til at læse nogle af hendes anbefalinger og ønsker hende held og lykke med arbejdet med det lille forlag
Du skal være logget ind for at kommentere