Min sommer. Claus Hagstrøm Hansen

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Claus Hagstrøm Hansen, forfatter og biblioteksleder på Horsens kommunes biblioteker.

Har du et sommerferieprojekt? 

”Jeg er meget lidt praktisk anlagt, men spørgsmålet stikker til min dårlige samvittighed, for udover at være leder af bibliotekerne i Horsens Kommune og af Krimimessen, så har jeg jo en mørk side, hvor jeg selv skriver kriminalromaner om den forhutlede konsulent, Kristian Wang.

Jeg startede på at skrive bog nummer fire i serien tidligere i år. Men jeg er faktisk gået i stå!

Håndteringen af hele krisen omkring COVID-19 har krævet min fulde arbejdsopmærksomhed hen over foråret, derfor har arbejdet med egne romaner ligget helt stille i månedsvis, så mon ikke, at jeg skal genoptage arbejdet med bog nummer fire, ‘Stjernenat’, som et sommerferieprojekt?

Jeg er endda vist kommet til at sige højt, at den udkommer næste år!”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Mit svar på det første spørgsmål kommer i høj grad til at tone mit svar på det andet og liggestol bliver det næppe til. ‘Stjernenat’ skal blandet andet handle om handlede kvinder fra Afrika, og det er et vigtigt og skræmmende aktuelt emne, som jeg gerne vil dykke dybere ned i.

Desuden har jeg sådan helt forsigtigt indledt min research til en roman om min egen families liv under Anden Verdenskrig, så jeg har tænkt mig at skulle læse noget om både norske krigssejlere og schalburgtage.

Men jeg skal altså også finde tid til at læse skønlitteratur. Her holder jeg især af at læse nyere dansk socialrealisme. Jeg kommer til at gå jagt på ‘egne’ bibliotekers hylder i Horsens, det er helt sikkert.”

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Normalt ser jeg meget frem til Bogforum. Jeg elsker, både som biblioteksmenneske og som forfatter, den der særlige summen og stemning, der er på messen. At møde krimifans, læsere, forlags- og biblioteksfagfolk og købe bøger med hjem! Gerne med en signatur.

Jeg håber virkelig inderligt på, at årets messe kan gennemføres på trods af de sære og svære tider, vi lever i.

Noget helt andet, jeg ser frem til med mindst lige så stor forventning, er Horsens Kommunes Bibliotekers efterårsprogram. Her går vi gennem litteratursaloner, forfatterforedrag og så videre både i bredden og i dybden med efterårets bogsæson.

Jeg plejer altid at blive både stimuleret, fascineret og tiltrukket af noget nyt, når jeg overværer nogle af vores arrangementer, og lur mig, om ikke vi også kommer til at sætte ekstraordinært fokus på krimigenren i efterårets bogsæson på Horsens Kommunes Biblioteker, nu vi måtte aflyse Krimimessen?

Jeg tror det, og det glæder jeg mig ekstra meget til!


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere