Min sommer. Clea Bautista

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Clea Bautista, eventmanager og salgsleder i Arnold Busck Købmagergade.

Har du et sommerferieprojekt?

”Jeg har på mange måder haft et ret omtumlet år, for uden at gå for meget i de personlige detaljer, så må jeg bare sige, at corona på mange måder fuldstændigt ændrede mit indre og ydre verdensbillede. Jeg har lovet min dejlige datter, Pomfritten – som jeg deler lejlighed med – at jeg vil være til stede og slappe af.

INTET arbejde. Kun læsning, daske rundt i København og omegn og bare tage byens puls ind og glæde mig over at Arnold Busck Købmagergade stadigvæk i den grad er en del af bybilledet.

Det sidder i kroppen endnu – stressen og det at lægge ryg til en konkurs, at være den butik ‘der havde den’, og skulle formidle ud til verdenspressen og kunderne, at vi sørme også var kede af det. At skulle rumme alles sorg over, at vi måske ikke var mere, og ikke have plads til at rumme sin egen fortvivlelse… før nu.

Det er underligt og meget surrealistisk at tænke tilbage på. Det har været så skønt at mærke den kærlighed nu, at vi har butikken fuld af kunder og at de smiler og stadig hiver bøgerne ned fra hylderne – siger tak for at vi er her.

Så… jeg skal gå rundt og smile sagligt i min by, hygge mig med forfatterne og vennerne, der har tid til øl og kaffe og bare nyde livet. Tre uger i streg har jeg – hvilket heller ikke er sket før, så på mange måder en ny sommer i Danmark.”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Forlagene kommer jo løbende med nye udgivelser og jeg synes, at jeg er godt med rent læsemæssigt. Vi er jo en boghandel, hvor al personalet læser bøger – i snit læser jeg selv mellem to-fire bøger ugentligt.

Det er en fornøjelse at være i denne branche, for hjernen og ens fantasi bliver jo i den grad stimuleret. En bog jeg dog har på listen, som jeg må læse igen, er ‘Dekameron’, som jo også helt uhørt røg på vores bestsellerliste under coronatiden. Et formidabelt værk, som burde læses af alle.

Derudover er det bare spændende at se hvad jeg når at få med hjem inden slut juli måned. Der er jo SÅ megen god litteratur på vej – efterårssæsonen er jo lige om hjørnet, og udgivelserne står i den grad i kø.”

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Helt klart Bogforum! Det bliver spændende at se, hvilken nytænkning vi er nødt til at ty til grundet corona.

Hvis du spørger mig, så var det også på tide at vi gentænkte setuppet, for alle synes jo det var blevet et værre HURLUMHEJ. At vi lavede det samme som sidste år, og at rammerne var statiske.

Nu tvinger corona-situationen os til at tænke anderledes, og det bliver godt at se hvordan det hele ender ud.

Dog er en ting jo sikkert – en fest vil det blive(!), for bogbranchen er jo en kys-kys, skål-skål og snakke-snakke branche, og en fest kan stampes op hvor som helst. At se alle forfatterne sammen, se dem anerkende hinanden og høre dem dele tanker og visioner er en gave. Det bliver godt!”

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere