Min sommer. Dan Gildin Kragelund

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Dan Gildin Kragelund, bogladechef i Politikens Boghal.

Har du et sommerferieprojekt?

”Vi giver os med familien – min kone og vores to børn –i kast med at campere op langs den jyske vestkyst. Det bliver en revolution for vores lille familie at prøve sig selv af med liggeunderlag, soveposer og trangiasæt. Jeg ser for mig faderen i Steen og Stoffer, som ihærdigt forsøger at holde fanen højt, mens det ellers siler ned hver dag.

Derudover skal jeg fælde nogle træer i sommerhuset – det er dejligt håndgribeligt.”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”I klassiker-enden vil jeg gerne læse ‘De dødes rige’, den har jeg stadig til gode.

Jeg skal læse noget Joan Didion igen. Læste hendes gamle og fine Californien-essays sidste år.  Så skal jeg – endelig – læse James Baldwin; hvilken ved titel jeg ikke endnu.

Og så har Tobias Bukkehaves ‘Kongetro’ ligget og ventet, siden den udkom. Den tror jeg egner sig godt til sommerhuset.”                                                                                                                     

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Bogbranchen er virkelig ikke kedelig i disse tider.

Der kommer så meget godt: Jeg glæder mig meget til den nye roman af Caroline Albertine Minor, ‘Hummerens skjold’. Hun har tidligere holdt sig til de kortere formater, nu skal hun sig folde ud på 300 forhåbentligt lige så velskrevne sider.

Jonas T. Bengtsson kommer med en ny roman ‘Fra Blokken’; han er en stærk stemme. Det bliver interessant, hvad Lars Løkke Rasmussen har i ærmet i sin kommende bog ‘Om de fleste – og det meste’, for han kan jo faktisk skrive. Og så skulle der komme en ny oversættelse af Gregor von Rezzori. Hans ‘En antisemits erindringer’ var en unik læseoplevelse.

Men det bedste er jo tit det uventede og overraskende; de bøger som vi ud af det blå bare må læse – og diskutere højlydt med venner og kollegaer

---

Foto: Thomas Borberg.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere