Min sommer – Heine Gundersen

Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Der er et nyt interviewoffer hver eneste hverdag i juli – bortset fra fredag den 13. Det kunne vi ikke byde nogen.  

Heine Gundersen er forlagschef på det næsten nye forlag Leatherbound. Han blev for nylig interviewet her på BogMarkedet om processen med at opstarte et forlag fra bunden.

 

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Leatherbound er stadigvæk ved at finde sit fodfæste, så i klassisk iværksætterstil er sommerferie noget jeg hører andre mennesker fortælle om.

I stedet skal jeg forberede forlaget på efterårets messer, hvor det har sin messedebut, samt arbejde videre med planerne for 2019 – forlaget oplever en overvældende interesse, så det giver masser af gejst og lader op på samme måde, som en ferie kan gøre det. Jeg skal dog lige ud at nyde én af sommerens festivaler, så helt arbejdshellig er jeg ikke.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Det bliver ikke til så mange i år. Normalt nyder jeg at fordybe mig i et science-fiction univers, gerne på mange tusinde sider, men i år kommer sommeren til at gå med at læse kontrakter igennem. Det er nu heller ikke værst, men måske ikke så sindsoprivende.”

Læs også: Filmanmeldelser

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Jeg ser allermest frem til at opleve Fantasyfestival og BogForum som udstiller. Jeg har ingen idé om, hvad jeg skal forvente, men regner med det bliver sjovt – og hårdt!

På udgivelsesfronten glæder jeg mig til britiske Peter F. Hamiltons udgivelse af første bind i ’The Salvation Sequence’, en ny space-opera trilogi fra min absolutte yndlingsforfatter indenfor science-fiction. Hvis jeg skal være realistisk, så er det dog nok en bog, jeg bør ønske ligger under træet d. 24. december og så inddrage den i mit nytårsforsæt.”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere