Min sommer – Jan M. Johansen

Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Der er et nyt interviewoffer hver eneste hverdag i juli – bortset fra fredag den 13. Det kunne vi ikke byde nogen.

Jan M. Johansen er bibliotekar og et ægte meningsmenneske. Han har gennem længere tid været tilknyttet BogMarkedet og er mand for mange perspektivrige interviews, forstandige og grundige artikler og skarpe essays, der ikke efterlader tvivl om, hvad han mener om verdens sande tilstand. En passioneret kaffeelsker, vi er glade for at have ombord!

Jan skriver for det meste om biblioteksverdenen, men han slår gerne vejen forbi boghandlere og litteraturfestivaler og andet som interesserer ham. På Facebook huserer han som Den Grå Bibliotekar, og han er med i blogfællesskabet Bogsnak.

 

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Mit sommerferieprojekt er at få min blog op at køre og i det hele taget lære Wordpress bedre at kende. Jeg har også en ambition om at få genlæst Boris Akunins serie om opdageren Fandorin, samt et par andre russere.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg har et par bøger, der venter på, jeg får fundet en stille plads i solen. Det er Anna Libaks ’Forstå populismen!’, Aarhus Universitetsforlags ’Litteratur mellem linjerne’ og så selvfølgelig Lee Childs bog, nemlig ’Hårdt prøvet’. Ingen sommerferie uden Lee Child.”

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Og apropos ham; i november udkommer Childs nyeste i USA, men på det danske bogmarked så ser jeg frem til Mathilde Walter Clarks ’Lone Star’ – den kommer godt nok allerede til august, men mon ikke det går – og så har Malene Ravn vist også noget på vej. Olesen og Olsens ’Poul Schlüters tid’ glæder mig jeg også meget til.”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere