Min sommer. Lars Theil Münster

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag forfatter og underviser Lars Theil Münster.

Har du et sommerferieprojekt?

”Min sommerferie kommer til at foregå i vores sommerhus på Falster. Jeg har absolut ingen planer om at give mig i kast med praktiske gøremål som at male gavlen på huset eller at plante planter i haven.

Jeg forudser dog, at min bedre halvdel har ganske meget planlagt på den front, men jeg plejer i det store hele at kunne smyge mig uden om. Det tænker jeg også er strategien i år.

Jeg holder egentlig mest af at have så lidt planer i ferien som muligt og vil helst bare lege med børnene og drikke kolde øl i haven.”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Thomas Illum Hansens nye bog ‘Kunsten af læse’, der handler om, hvor vigtigt det er, at vi husker at litteraturundervisningen også skal handle om glæden ved at læse og høre historier, vil jeg gerne læse. 

‘I Kyklopernes land’ af Knausgaard pakker jeg også med i sommerhustasken. Og så er jeg på det seneste begyndt at interessere mig en del for sammenhængen mellem evolutionsteori og litteratur. Det vil jeg gerne forsøge at læse mig dybere ind i.

Jeg bakser med en idé om at skrive en introduktionsbog til området. I den bedste af alle verdener får jeg taget hul på det og kommer videre med idéen.”

 

 Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”På det personlige plan ser jeg frem til at komme rundt i landet og holde en stribe foredrag på en række biblioteker med udgangspunkt i min bog ‘Det læsende menneske’. Jeg fik udskudt alle mine aftaler fra i foråret. Men heldigvis bliver de gennemført hen over efteråret.

Derudover glæder jeg mig til, at Bogpanelet udgiver deres årlige rapport om litteraturen og læsningens tilstand i Danmark. Opdateret viden er altid nyttig.

Og så krydser jeg fingre for, at Bogforum bliver til noget i år. Alt andet vil være en frygtelig skam.”  

---

Vi interviewede Lars Theil Münster om hans bog ‘Det læsende menneske’ i efteråret.

 

 

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere