Min sommer. Peter Reismer

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag sælger hos Dafolo Peter Reismer.

Har du et sommerferieprojekt?

”Jeg gør det yderst sjældent i sommerferieprojekter, i hvert fald ikke de planlagte af slagsen. Jeg elsker spontanitet, så hvis der skulle opstå nogle praktiske projekter i sommerferien, aner jeg endnu ikke, hvad det skulle være.

Feriemæssige projekter plejer jeg heller ikke at være så optaget af. For snart to måneder siden sagde Henriette, at vi nok skulle til at booke et sommerhus, for der blev vist rift om dem, når folk ikke kunne komme så meget udenlands.

Vi har endnu ikke fået booket noget, men jeg har da set at der er masser til leje endnu, så mon ikke det lykkes. Jeg lader så skæbnen råde over, hvor turen går hen. (Der hvor der er et ledigt hus til den tid.)

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Lige nu er det faktisk første gang i lang tid, at jeg intet har at læse i. Den lange indespærring gjorde det af med mange af med hele min ‘to be read when there is time’-bogliste.

Jeg har efterfølgende fået hørt en masse podcasts. Jeg er ikke så hurtigt på aftrækkeren når det gælder ny teknologi (læs: efterhånden gammel), men podcasts er en af de nye ting for mig, og det er sindssygt spændende, først det ene øjeblik at høre om opklaringen af Dobbeltmordet på Peter Bangs vej på DR, for det næste at høre om branden i Stengade i 1975 i serien Vild historie.

For en videbegærlig person som mig, der elsker baggrundsstof, så er det lige vand på møllen.

Nå, jeg kan vel ikke komme uden om det egentlige spørgsmål, hvilke bøger skal jeg læse. De tre titler, jeg SKAL læse, er ‘Afstande over vand’ af forfatteren med det mundrette navn, Jens Peter Kaj Jensen, fra forlaget Ekbatana. Ekbatana er et af de forlag, der har overtaget der, hvor Borgens forlag, hvor jeg selv har arbejdet, slap, efter min mening. Dejligt mange debutanter af høj kvalitet.

Så skal jeg læse to japanske bøger, ‘Et eksotisk ægteskab’ og ‘Brudgommen var en hund’, begge fra forlaget Korridor, der udgiver de her fine små novelletter fra især Japan. 

Det er nok, hvad det bliver til. Husk på: God litteratur kræver god tid.”

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Her glæder jeg mig til at se afslutningen på Peter Lundbergs krimitrilogi, om Thor Thomsen. Bogen hedder ‘Efterspil’ og udkommer til oktober.

Udover det så SKAL jeg læse romanen ‘Sortsyge’ af Cecilie Bødker. Den udkommer på forlaget Vild Maskine, der står bag en række superfede romaner, blandt andet den bedste bog jeg har læst i nyere tid, ‘Olgas bog’, som fortjener omtale, hvor jeg kan komme af sted med det.” 

---

Peter Reismer har vinter og forår 2020 skrevet en række spændende interviewartikler til BogMarkedet.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere