Min sommer – Sölve Dahlgren

Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Der er et nyt interviewoffer hver eneste hverdag i juli – bortset fra fredag den 13. Det kunne vi ikke byde nogen.  

Dagens sommerplaner kommer fra chefredaktør Sölve Dahlgren fra BogMarkedets svenske søsterside, Boktugg. Sölve Dahlgren er journalist og har skrevet otte bøger. Boktugg startede som en blog i 2014 og nyder læsersucces og anerkendelse. Således vandt Boktugg den prestigefyldte svenske Storytel-pris i forbindelse med gallafesten Stora Ljudbokspriset 2018.

 

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Ud over at rydde op i gamle ting og sager hjemme i huset, er det tanken, at jeg skal færdigskrive et manuskript til en ny bog her i sommer. Naturligvis har man som iværksætter aldrig helt fri. Boktugg fortsætter med at rapportere hele sommeren, selvom vi går ned i tempo i juli måned.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”’Factfulness´ af Hans Rosling er med på listen. Derefter bliver det nok en eller anden krimi (deckare), måske finder jeg noget af Harlan Coben, som jeg ikke er blevet færdig med at læse endnu. Så bliver det nok en del lydbøger, eftersom man kan lytte til dem, samtidig med at man arbejder i haven eller rydder op.”

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Der er nok ikke en enkelt titel, der fanget min opmærksomhed, eller rettere sagt er der så mange, at jeg ikke kan pege på en bestemt. Derimod er jeg meget nysgerrig på, om trenden med øget digitalisering fortsætter i efteråret, og om det når et niveau, hvor vi endnu tydeligere ser et skifte væk fra papir og til skærm – og ørebøffer.”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere