Min sommer. Søren Anker Madsen

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. Søren Anker Madsen, pressechef på Lindhardt & Ringhof, lægger ud.

Har du et sommerferieprojekt?

”Jeg ved ikke, om vi overhovedet kommer op til vores sommerhus i Småland i år. Det er jo ikke så populært for tiden. Men jeg har også masser at kaste mig over herhjemme.

Under corona-lockdown byggede jeg en pergola til min hustru, så der kom styr på vores blåregn. Det udløste blot en forventning om, at jeg nu bygger to mere til vores vinranker på den anden side af huset.

Og så har jeg kastet mig over et hyggeprojekt med min gode ven Henrik. Vi har startet YouTube-kanalen ONKELNYT, hvor vi sidder foran værktøjsvæggen i hans kælder og kommer med virkelig onkelagtige råd om vin, øl, mad, værktøj, skotøj, tilbudsaviser og så videre. Det er skidesjovt at lave, så må vi se, om andre også synes, det er sjovt.

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Mange af de bøger, som udkommer hos os i efteråret, har jeg allerede læst. Men når man arbejder på et forlag, der udgiver flere hundrede bøger om året, så når man kun at læse alle de bøger, man skal arbejde med professionelt.  

Derfor har jeg en kæmpe stak lyst-læsning fra alle mulige forlag liggende klar på natbordet, til når jeg har fri. Af Mich Vraa har jeg fået anbefalet ‘Dage i Cape May’, som han selv har oversat. Af Leif Davidsen har jeg fået anbefalet ‘En gentleman i Moskva’.

I min læseklub har vi lige læst ‘Fuglene’ af Tarjei Vesaas, som jeg blev helt blæst bagover af. Så nu vil jeg også læse hans ‘Is-slottet’. Og der er mange andre …

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

Hold da helt op, der er mange bøger fra Lindhardt og Ringhof, jeg glæder mig til, at verden bliver præsenteret for. Vi har et vanvittigt godt, stort og varieret program, så der bliver tryk på for alle på forlaget. Men jeg kan godt lide at have lidt travlt.

Og så er jeg meget spændt på, hvordan verden ser ud i forhold til messer, større læserarrangementer, boghandler-besøg, receptioner og så videre i det post-corona efterår, vi forhåbentlig går ind i.  Det kan være, at vores forfattere skal møde deres læsere på en anden måde i år – så jeg ser frem til, hvordan vi knækker den nød kreativt og effektivt. Og hvilke forskellige løsninger branchen byder ind med.

Samtidig er hele demografien i forlagsDanmark under forandring med nye forlag, streamingtjenester og boghandlerkæder – det er helt sindssygt spændende at se, hvad det får af betydning. I forhold til pressen, som vi arbejder med i min afdeling, ændrer verden sig også hver dag. Som en tidligere kollega altid sagde: ‘never a dull moment!’ Og det er fedt!”

---

Foto: Thomas A.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere