Mindeord om Benth Olsson

Boghandler Benth Olsson afgik ved døden 30.12. efter længere tids sygdom. Han efterlader sin kone Ina og sine dejlige piger Susanne og Charlotte samt deres mænd og deres børn.Jeg har haft det privilegium gennem et menneskeliv at have været ansat hos eller samarbejdet med Benth Olsson.Olsson var en ener i den danske bogverden på mange måder. Han var visionær og havde en...

Boghandler Benth Olsson afgik ved døden 30.12. efter længere tids sygdom. Han efterlader sin kone Ina og sine dejlige piger Susanne og Charlotte samt deres mænd og deres børn.

Jeg har haft det privilegium gennem et menneskeliv at have været ansat hos eller samarbejdet med Benth Olsson.

Olsson var en ener i den danske bogverden på mange måder. Han var visionær og havde en anden indgangsvinkel til det at drive bog-
handel end mange af den tids boghandlere havde. Han startede i Saxtorph Becks boghandel, og erhvervede senere Papyrus i Vejle. Han var den første, der så de store muligheder, der lå i butikscentrenes udbredelse i Danmark.

Han satte alt, hvad han havde at sætte ind på, at komme med i det første overbyggede butikscenter i Danmark, nemlig Rødovre Centrum. Senere etablerede han sig i de fleste betydende butikscentre i Danmark med, efter branchens forhold, betydelig succes.

Gennem samarbejdet i indkøbsforeningen Bogpa er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at Olsson har medvirket til at skabe grobund for, at mange boghandlere i de følgende år fik etableret rigtig gode forretninger, som de og deres efterfølgere stadig har glæde af.

Olsson forstod virkelig at lade sine medarbejdere få stort råderum og meget frie tøjler, hvilket jeg har haft glæde af i et forbilledligt samarbejde gennem over næsten 40 år.
Samarbejdet medførte også et forbilledligt generationsskifte, som vi begge havde glæde af.

Jeg havde gennem alle årene prøvet at presse Olsson til at skrive sine erindringer, uden held. Det ville have været fornøjelig læsning for mange i vores branche, da han havde en både vittig og skarp pen.
Jeg har lært utroligt meget af Olsson og vil tænke tilbage på ham med stor hengivenhed.
Æret være hans minde.

Jørn Bach.
Direktør Arnold Busck.
Tidligere direktør, butikschef og elev i B.O. Bøger.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere