Tre projekter modtager støtte fra DBKs litteratursponsorat

I alt søgte 233 projekter finansiel støtte. Tre meget forskellige projekter modtog.

I slutningen af august annoncerede DBK, der afvikler lagerdrift og logistik for størstedelen af bogbranchen, et åbent, nytænkende litteratursponsorat, hvor den eneste krav til ansøgerne var, at projektet skulle cirkle om litteratur.

Eller som bestyrelsesformand i Fonden DBK, Hans Peter Nordstrøm Nissen, udtalte i et interview på BogMarkedet: 

"Litteratursponsoratet var vores bedste idé til at hjælpe læsningen på vej. Vi vil helt ned til græsrødderne. Hvis vi kan hjælpe med til at få dyrket noget mere, noget nyt, noget spændende frem, så er det et godt sted at starte."

De tre støttemodtagere er:

  • 2200Godnathistorier. Et højtlæsningsprojekt fra det ydre Nørrebro, der dækker alle aldersgrupper. Projektet har søgt om støtte til højtlæsningsaktiviteter for børn i udsatte boligområder på Nørrebro (modtager 275.000 kroner)
  • Dansk Bibliotekscenter (DBC) har søgt om støtte til at videreudvikle et digitalt værktøj – et Læsekompas – der skal gøre det lettere for skolebørn at finde vej til de helt rigtige bøger (modtager 175.000 kroner)
  • Boghandlernes årlige pris, De Gyldne Laurbær, modtager støtte til at sikre det gode læsefremmende arbejde de næste tre år som en uafhængig organisation (modtager 30.000 kroner)


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere