Nastrand

  • Nye udgivelser
  • 17/11/2017
  • Escho

Undertitel: de dødes strand
Forfatter: Søren Mosdal
Sider: 64
Omslag: Hæftet
Forlag: Escho

I 2016 vandt “Nastrand – De dødes strand” Pingprisen for bedste danske nettegneserie og kan nu endelig læses på tryk.    
“Nastrand – De dødes strand”  er sort-hvid vikingehorror. En mareridtsfortælling om Nastrand, hvor de døde i den nordiske mytologi kan skylle op i stedet for at ende i Valhalla. Historien følger vinkingen Thorkel og hans kvindelige træl Deirdre og deres kamp for at forstå og overleve i et ukendte og skræmmende landskab. Døden er og bliver en ukendt størrelse. 
Mosdals streg er ekspressionistisk og dynamisk. Tempoet er højt og den groteske humor er hele tiden til stede i både tegning og dialog. De mange symboler fra den nordiske mytologi danner ramme for fortællingen, mens de mange monstre leder de to hovedperson fra det ene grafiske optrin til det næste.    
Nastrand fik tildelt Pingprisen med blandet andet denne begrundelse: "Den larmende og kantede streg skaber en rastløs dirrende stemning i serien og giver handlingsflowet en vedvarende intensitet. Det er en stærk og storladen fortælling om skæbne, loyalitet og tro."
Søren Glosimodt Mosdal (f. 1972) har tidligere udgivet Lost Highway (2010, Fahrenheit), Rockworld (2013, Fahrenheit), Fimbulvinter (2014, Aben Maler) og Metrozone (2017, Fahrenheit).
Oversat af Jacob Ørsted

Fakta om bogen
Titel: Nastrand
Undertitel: de dødes strand
Forfatter: Søren Mosdal
Sider: 64
Omslag: Hæftet
Forlag: Escho


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere