Usikkerhed omkring Bogforum

Gyldendal er nervøse for situationen omkring Bogforum. På dette tidspunkt plejer forlaget at være langt med planlægningen, men ikke i år.

Bogforum bliver til noget!, kunne vi og andre medier glædestrålende fortælle for under en uge siden. At messen så ikke ville blive helt som den plejer at være - blandt andet med færre gæster ad gangen, diverse smitteafværgende foranstaltninger samt muligvis mere digitalt indhold - var så et mindre skår i glæden.

Men sagen er mere kompliceret, i hvert fald i følge et interview med Karen Bender, kommerciel direktør i Gyldendal, i Politiken.

Uvisheden om messen i weekenden placeret ved skiftet oktober-november overhovedet blev til noget i år, har forsinket forlagenes planlægning. Andre år er de allerede langt på dette tidspunkt, i år er de knap begyndt.

Desuden har Bogforum, ifølge artiklen, endnu ikke udstukket præcis retningslinjer for smittesikkerheden under messen, hvilket gør, at forlagene heller ikke for alvor kan komme i gang med at planlægge aktiviterne på deres stande m.m.

"Det giver bekymring for, om messen overhovedet kan afvikles på en forsvarlig måde og samtidig være en fed oplevelse – om der virkelig kan komme 30.000 mennesker. Vi bliver urolige. Hvad skal vi stå for, og hvad ender det med?" udtaler Karen Bender.

Situation går igen et skridt tilbage, og presser arrangørerne af Bogforum. Udstillingsleder Andreas Norkild Poulsen udtaler til samme artikel i Politiken:

"Vi kan ikke gætte på, om der bliver åbnet mere op, så vi planlægger efter, at retningslinjerne er, som de er, hvis Bogforum var i næste weekend."   


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere