Niels-Henrik Stolpe død

Af Jesper MøllerEn god ven, kollega og leverandør, Niels-Henrik Stolpe, gik bort søndag den 4. febr. efter en hjerneblødning. Alt for tidligt! Gennem mere end 35 år var Niels-Henrik aktiv - ikke kun i sin egen butik Boghallen, men sandelig også i de fælles tiltag, boghandlerne havde. Bogimporten, Dansk Bogtjeneste, Boghandlerforlaget og BOG-FAN nød alle godt af hans viden....

Af Jesper Møller

En god ven, kollega og leverandør, Niels-Henrik Stolpe, gik bort søndag den 4. febr. efter en hjerneblødning. Alt for tidligt!
Gennem mere end 35 år var Niels-Henrik aktiv - ikke kun i sin egen butik Boghallen, men sandelig også i de fælles tiltag, boghandlerne havde. Bogimporten, Dansk Bogtjeneste, Boghandlerforlaget og BOG-FAN nød alle godt af hans viden. Der blev altid talt lige ud af posen, når ting skulle diskuteres, planlægges og gennemføres. Nogle opfattede det som en overlegen stil, men det var blot udtryk for, at Niels-Henrik ikke var til vattede udsagn eller løsninger. Hans indsats gennem mere end 25 år førte Boghallen frem til at blive Danmarks bedste boghandel m.h.t. engelske og amerikanske bøger.
En nysgerrig sjæl var han også. Verden skulle opdages. Anette og han rejste til Kina, Vietnam, Iran, Yemen og andre steder, hvor turister først senere turde tage hen.
Fra at være en kommerciel kontakt for mere end 25 år siden opbyggede Hanne & jeg et venskab med Anette & Niels-Henrik. Vi mødtes, når der var mulighed for det, både kommercielt og privat.
Så sent som i sidste uge var jeg i kontakt med N-H. Med den sædvanlige energi og de kontante udsagn talte vi bl.a. om Boghandlerforlaget, som han netop var trådt ud af som direktør.
Niels-Henrik fik desværre kun en måned til at nyde sit otium efter mere end 35 år i branchen.
Det er svært at fatte, at Niels-Henrik kun blev 58.
Jeg ved, at mange nu tænker på Anette, som – helt uden varsel – står ene tilbage.
Æret være Niels-Henrik Stolpes minde.
6/7 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere