Niels-Henrik Stolpe forlader Boghallen

På den anden arbejdsdag i dette helt nye år blev det kendt, at boghandler Niels-Henrik Stolpe havde sidste arbejdsdag i Politikens Boghallen den 2. januar, efter 27 år på samme arbejdsplads.Bogmarkedet ringede til Karsten Blauert, der er direktør for både Politikens Forlag og Boghallen, for at høre om baggrunden.“Det er helt udramatisk,” siger han. “Niels-Henrik Stolpe sagde sin...

På den anden arbejdsdag i dette helt nye år blev det kendt, at boghandler Niels-Henrik Stolpe havde sidste arbejdsdag i Politikens Boghallen den 2. januar, efter 27 år på samme arbejdsplads.
Bogmarkedet ringede til Karsten Blauert, der er direktør for både Politikens Forlag og Boghallen, for at høre om baggrunden.
“Det er helt udramatisk,” siger han. “Niels-Henrik Stolpe sagde sin stilling op til fratrædelse med udgangen af 2000. Andet og mere er der ikke at sige til det.”
På spørgsmålet om, hvornår Stolpe havde opsagt sin stilling, om det var sket helt af egen drift, og hvad begrundelsen i givet fald var, kunne Karsten Blauert slå helt fast, at der “ikke er nogen historie for ‘dybdeborende journalistik’ i denne sag”. Det samme gjaldt vores spørgsmål om økonomidirektør Alice Kongstads afsked med Politikens Hus tidligere.
Andre kilder i branchen siger, at Stolpe blev kaldt op til Blauerts kontor den 2. januar. Kort tid efter mødet forlod han Boghallen.
Bogmarkedet kontaktede Niels-Henrik Stolpe for om muligt at få en kommentar til det skete.
“Det er korrekt, at jeg har sagt min stilling op, og at det i og for sig var udramatisk,” siger han i telefonen. “Men jeg fik et ultimatum. Og så sagde jeg op. På den måde var det faktisk udramatisk, og jeg kan ikke være utilfreds med den økonomiske ordning, jeg blev tilbudt – selv om det er bedre at have arbejde.”
Hvad er baggrunden for dette skridt?
“Samarbejdsvanskeligheder,” slutter Niels-Henrik Stolpe lakonisk.
Karsten Blauert oplyser i brev til Bogmarkedet 3. januar, at boghandler Jan Andersen er konstitueret som ny leder af Boghallen.
Bogmarkedet 1/2/3 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere