Nomineret til MARTHA-prisen i marts

Katrine Engberg er nomineret til MARTHA-prisen

Tillykke til Katrine Engberg, som med sin krimi ’Isola’ er marts måneds nominerede til MARTHA-prisen 2021 :)

Katrine Engberg er født den 29. juni 1975 og debuterede som forfatter med krimien Krokodillevogteren i starten af 2016. Hun er en af de mest interessante nye krimiforfattere fra Skandinavien. Hendes serie af kriminalromaner tæller pt. fem bøger om Kørner & Werner, hun er for nylig blevet shortlisted til Den store lydbogspris samt Krimimessens Publikumspris, nu tre gange til både MARTHA prisen og to gange til Årets forfatter og har positioneret sig som bestsellerforfatter herhjemme med over 300.000 solgte bøger på knap tre år. Serien er solgt til udgivelse i 28 lande og har også fået en fremragende modtagelse I USA fra både læsere og anmeldere, bl.a. Publishers Weekly og Kirkus Reviews, samt etablerede toplisteforfattere og anmeldere i både Skandinavien og Europa.
Katrine Engberg er at finde på bestsellerlisterne i Danmark, USA og Tyskland, Canada, Norge og Sverige, hvor hun senest har ligget #1 i seks uger i streg. Bøgerne om Werner og Kørner foregår i København og er blevet rost for deres forskelligartede miljøbeskrivelser og balancerede udviklinger. Persongalleriet tæller blandt andet politiassistenten Jeppe Kørner og kollegaen Anette Werner, som indtil videre går igen i de to første bøger. Katrine Engberg finder inspiration til sine karakterer i personerne, der omgiver hende til dagligt, hvad end hun kender dem eller ej. Og så har hun også fundet plads til det populære radioprogram Mads og Monopolet. Werner og Kørner Serien er som nævnt især blevet rost for sine plots og har generelt høstet rigtigt gode anmeldelser. Det betyder selvfølgelig, at der er store forventninger til forfatteren, men indtil videre har Engberg slået sig fast som en solid krimiforfatter.

Udover at være forfatter til de anmelderroste krimier arbejder Katrine Engberg også som koreograf, skuespiller og instruktør. Vi så hende blandt andet i den populære filmatisering af Jussi Adler-Olsens Kvinden i buret, og så har hun instrueret teaterforestillingen Rytteriet 2. På den måde har hun selvfølgelig forstand på, hvad der skaber gode karakterer, spændende intriger og unikke plots. Det er muligvis en af hendes hemmeligheder bag den store og hurtige popularitet. Privat danner Katrine Engberg par med skuespiller og kok Timm Vladimir, som vi lige nu nok mest kender som vært på Danmarks Radios Den Store Bagedyst. Sammen med Timm har hun desuden sønnen Cassius. Hun er vokset op i et hjem med bøger, og hendes afdøde far er især en af grundende til, at hun begyndte at skrive. Han har givet hende ordets gave, som hun selv siger.

Fotograf: Les Kaner

Kilde: Alpha, Bog & idé

Læs også: Nomineret til MARTHA-prisen i februar


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere