Nordstjernen

Forfatter: D.B. John
Originaltitel: Star of the North
Originalsprog: eng
Sider: 496
Omslag: Indbundet
Forlag: Hr. Ferdinand

Forræder * SPION * Forbryder 
Tre mennesker sætter sig op mod det nordkoreanske regime og risikerer alt.
SYDKOREA, 1998: En teenagepige forsvinder sporløst fra en strand. Tolv år senere i USA forsøger CIA at rekruttere hendes tvillingesøster Jenna. Beviser for at hendes søster stadig er i live og befinder sig i Nordkorea dukker op, og Jenna vil gøre alt for at redde sin søster – også selvom redningsmissionen fører hende dybt ind i det aflukkede regimes hjerte.   
I jagten på sin søster krydser Jennas veje Cho Sang-ho, en højtstående embedsmand fra det nordkoreanske regime, der snart får sine egne grunde til at trodse styret. Også i provinsen ulmer den civile ulydighed, hvor en kvinde fra landet finder en af fjendens forbudte balloner med sydkoreansk proviant og involveres i en farlig, men lukrativ sortbørshandel. En skjult fortid væver hendes skæbne sammen med Cho Sang-hos, og da de møder hinanden, må de kæmpe for at overleve regimets rædsler.
Hver især gør de det utænkelige: Går op mod det kommunistiske styre og sætter deres eget og deres familiers liv på spil. 
”Hæsblæsende og uhyre fængslende” Daily Mail
”Ekstraordinær … klog, sofistikeret, spændende – og vigtig. Hvis du skal prøve én ny ting i år, så vælg Nordstjernen.” Lee Child
”En fremragende thriller” Publishers weekly
”En mesterlig skildring af livet under Kim Jong-uns styre, hvor alle, rig såvel som fattig, lever i frygt for den altseende efterretningstjeneste.” The Guardian
”En gribende fortælling om bortførelse og flugt i Nordkorea … Yderst underholdende.” The Washington Post
D.B. John er født i Wales og har læst jura, inden han gik ind i forlagsbranchen. I 2009 flyttede han til Berlin, hvor han gik i gang med at skrive sin første roman, Flight from Berlin. Han er desuden medforfatter til erindringsbogen Pigen med de syv navne af Hyeonseo Lee, der flygtede fra det kommunistiske regime som syttenårig. En tur til Nordkorea i 2012 inspirerede ham til at skrive Nordstjernen. 

Fakta om bogen
Titel: Nordstjernen
Forfatter: D.B. John
Originaltitel: Star of the North
Originalsprog: eng
Sider: 496
Omslag: Indbundet
Forlag: Hr. Ferdinand


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere