Norge: Bonniers køb af norske Strawberry bremset

Det er konkurrencestyrelsen i Norge, der varsler et stop for Bonniers køb af 70% af koncernen Strawberry Publishing.

I dag ejer Bonnier 50% af det største forlag i Norge, Cappelen Damm og dermed vil Bonnier Books blive det suverænt største forlagshus i Norge, Konkurrencestyrelsen mener, at det er skadeligt for konkurrencen på salget af fysiske bøger og streaming.

”Opkøbet vil føre til, at Cappelen Damms allerede stærke position i markedet vil blive yderlige styrket. Strawberry Publishing er allerede særdeles konkurrencedygtige og har udfordret der etablerede forlag. Det er konkurrencestyrelsens foreløbige opfattelse, at opkøbet vil reducere konkurrencen i markedet til skade for forbrugerne,” siger afdelingsdirektør Gjermund Nese.

Konkurrencestyrelsen understreger dog, at dette varsel ikke er vedtaget og nu har de involverede selskaber 15 dage til at kommentere på varslingen. Herefter vil styrelsen endeligt afgøre sagen.

”Vi har modtaget varslingen som en foreløbig vurdering. Vi vil nu sætte os nøje ind i det, for at finde en løsning,” siger Alexander Even Henriksen, administrerende direktør i Strawberry

Kilde: Bok365


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere