Norge: Forlagsejet boghandel forlader kæde

Den norske Boghandelskæde Dahl Libris, der er 100% ejet af Gyldendal Norsk Forlag, har meldt sig ud af Librisgruppen. Det sker, efter at forhandlinger om at omdanne Libris er endt resultatløs. Dahl Libris ejede 32,4% af Libris-gruppen. Den Gyldendalejede Dahl Libris vil få fælles ledelse i Oslo og vil fra juli 2001 få et nyt navn. Dahl Libris regner med en omsætning på ca. NOK 560 mio. i 2001...

Den norske Boghandelskæde Dahl Libris, der er 100% ejet af Gyldendal Norsk Forlag, har meldt sig ud af Librisgruppen. Det sker, efter at forhandlinger om at omdanne Libris er endt resultatløs. Dahl Libris ejede 32,4% af Libris-gruppen. Den Gyldendalejede Dahl Libris vil få fælles ledelse i Oslo og vil fra juli 2001 få et nyt navn. Dahl Libris regner med en omsætning på ca. NOK 560 mio. i 2001. Den reducerede Librisgruppe har 76 butikker og en omsætning på godt NOK 800 mio., svarende til ca. 20% af bogomsætningen i norsk boghandel.
Med dette skridt ser det ud til, at kampen om boghandlermarkedet går ind i en ny fase i Norge. Den anden store gruppe, Lauritzen Norli Gruppen, der for halvdelens vedkommende ejes af forlaget Aschehoug, omsætter for ca. NOK 700 mio.
4/5 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere