Norli i knibe

Norges største boghandlerkæde, Norli, som har 72 butikker fordelt over hele Norge, er i store vanskeligheder, skriver Aftenposten. »Hvis ikke kæden, som ejes i fællesskab af Lautitzen-familien og H. Aschehoug & Co., bliver reddet af banken, går turen i Skifteretten,« skriver avisen. Bestyrelsesformand William Nygaard, der overtog posten i lige inden jul, indrømmer,at kædens...

Norges største boghandlerkæde, Norli, som har 72 butikker fordelt over hele Norge, er i store vanskeligheder, skriver Aftenposten.

»Hvis ikke kæden, som ejes i fællesskab af Lautitzen-familien og H. Aschehoug & Co., bliver reddet af banken, går turen i Skifteretten,« skriver avisen. Bestyrelsesformand William Nygaard, der overtog posten i lige inden jul, indrømmer,at kædens problemer er større, end hantroede, da han tog over. Hvis bankerne finder en løsning, bliver det antageligt Aschehoug, der overtager kæden helt.

En redningsplan vil forudsætte, at der tilføres 40 mio. n.kr., mens der spares ca. 25 mio. n.kr., hvilket vil betyde, at mellem 50 og 75 stillinger nedlægges, at importafdelingen og centrallageret lukkes i løbet af 2009, og at en håndfuld butikker må lukke eller sælges.
Norli forventes at komme ud med underskud på et tocifret millionbeløb, det største i kædens historie.

I november blev der indført indkøbsstop på grund af for store varelagre.
Norli er Norges største leverandør af skolebøger til grundskoler og videregående uddannelser, og kæden har i knapt 1.000 ansatte.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere