Normaliserede forhold

Levende norsk – en indføringsbok i norsk for utenlandske studenter af Inger Egebakken og Lise Bostrup har en lidt pudsig historie. Oprindeligt udsendte Lise Bostrup Levende dansk. En begynderbog for udenlandske studenter på Alfabeta Forlag sidste år. Stor var Lise Bostrups forundring, da hun hørte, at Inger Egebakken havde oversat bogen og brugte den i sine norskklasser uden at have spurgt om...

Levende norsk – en indføringsbok i norsk for utenlandske studenter af Inger Egebakken og Lise Bostrup har en lidt pudsig historie. Oprindeligt udsendte Lise Bostrup Levende dansk. En begynderbog for udenlandske studenter på Alfabeta Forlag sidste år. Stor var Lise Bostrups forundring, da hun hørte, at Inger Egebakken havde oversat bogen og brugte den i sine norskklasser uden at have spurgt om lov.

Derfor skrev Lise Bostrup til Inger Egebakken og foreslog, at man legaliserede forholdet og ved fælles hjælp fandt et norsk forlag, som ville udgive både grundbogen og den tilhørende engelsksprogede grammatik. Det lykkedes, og i januar kom den ’legale’ bog, som straks blev indsat som grundbog for udenlandske studerende på universite-tet, Blindern, i Oslo.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere