Ny film baseret på bog af Jussi Adler-Olsen

Filmen ‘Journal 64’, der er baseret på Jussi Adler-Olsens roman af samme navn, havde premiere den 4. oktober. Den blev godt modtaget af både publikum og anmeldere.

Christoffer Boes filmatisering af Jussi Adler-Olsens roman ‘Journal 64’ satte en ny Danmarksrekord, da den solgte 215.052 billetter de første dage og dermed har den bedste åbning nogensinde for en dansk film.

Filmen, der er produceret af det danske filmselskab Zentropa, blev set af over 600.000 biografgæster i løbet af de første uger. Inden for de seneste ti år har kun i alt otte danske film haft så godt et salg. Desuden har flere anmeldere kaldt filmen den bedste i serien af film, der er baseret på Jussi Adler-Olsens bøger. 

Det danske filmselskab Zentropa har filmatiseret flere af Jussi Adler-Olsens romaner om Afdeling Q, hvor den første film – ‘Kvinden i buret’, som er baseret på romanen af samme navn – udkom i 2013 og var den mest sete danske film i det år. Siden har Zentropa også filmatiseret ‘Fasandræberne’ og ‘Flaskepost fra P’, og ‘Journal 64’ er den fjerde og seneste film om Afdeling Q.

Hidtil har skuespillerne Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares spillet kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad, som efterforsker sagerne i Jussi Adler-Olsens historier. ‘Journal 64’ bliver dog den sidste film med de to skuespillere i hovedrollerne.

 

Journal 64

Jussi Adler-Olsens fjerde roman om Afdeling Q tager udgangspunkt i en række mystiske forsvindinger tilbage i 1987. På grund af et overfald på Vesterbro presses Carl og Assad til at tage sig af en sag, der ligger i bunken af henlagte sager i kælderen under Politigården. Det fører til, at de bliver viklet ind i en større efterforskning, end de havde regnet med.

 

Afdeling Q

De fleste kender Jussi Adler-Olsen på grund af den populære bogserie om Afdeling Q, men han debuterede allerede tilbage i 1984 som faglitterær forfatter og som skønlitterær forfatter i 1997. Hans første thriller hedder ‘Alfabethuset’ og er udgivet af Politikens Forlag.

Der i alt syv værker i bogserien om Afdeling Q. Udover de fire romaner, der er filmatiseret, har Adler-Olsen også fået udgivet ‘Marco effekten’ i 2012, ‘Den grænseløse’ i 2014, og ‘Selfies’ i 2016.

Der er ingen tvivl om, at Jussi Adler-Olsen er en succesfuld forfatter, og ikke kun i Danmark. For eksempel har han også haft stor succes i Tyskland, hvor han i september 2010 toppede på de tyske boghitlister med bøgerne ‘Kvinden i buret’ og ‘Fasandræberne’.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere