Nye græsgange

Forfatteren og mediefænomenet Madame Nielsen skifter forlagsgræsgange fra store Gyldendal til det lille forlag Grif.

”Og derfor vandrer jeg nu ud af Gyldendalen til et ganske nyt og i sammenligning med Gyldendal ganske lille, men litterært ambitiøse forlag Grif, hvor jeg vil blive forlagets gallionsfigur side om side med min ven og nordiske helt Sjón,” skriver Madame Nielsen selv i en mail.

Ordet ‘derfor’ dækker over, at hun hos Gyldendal blot er én blandt mange skønlitterære forfattere og, ifølge eget udsagn, er hendes bøger kun ”del af den falske branding af koncernen som dannelseskulturelt foretagende.”

Nye græsgange må til, og forlaget Grif udgiver efter planen Madame Nielsens næste roman ved navnLamento’, en kærlighedsroman, i september.  

Hos Grif er begejstringen stor:

”Vi er vildt stolte over at skulle udgive Madame Nielsens værk, et af de stærkeste og mest originale i dansk samtidslitteratur. Med dette nye samarbejde fortsætter forlaget sin bestræbelse på at opbygge en profileret liste af markante litterære forfatternavne fra ind- og udland,” skriver forlægger Charlotte Jørgensen i en pressemeddelelse.

Madame Nielsen får det sidste ord:

”Der bliver formodentlig ikke flere penge til hverken layout, tryk eller markedsføring af ‘Lamento’, end der var til mine seneste romaner i Gyldendalen. Til gengæld ved jeg, at de vil få al hendes opmærksomhed, og at romanen for Grif vil være en af årets vigtigste udgivelser og jeg en af forlagets vigtigste forfattere. Det glæder jeg mig over og til.”

 

Foto: Erik Brekke. 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere