Nyt om Blixenprisen 2016: Martin Krasnik bliver vært

Styregruppen bag bogbranchens prisfest er klar med nye detaljer om ’den svære 2'er.’ Blixenprisen får ny vært og nyt venue – men budgettet er dog ikke hjemme endnu.   

Rammerne for Blixenprisen 2016 bliver Dronningesalen i Den Sorte Diamant. Prisfesten afholdes fredag den 27. maj, og det bliver med Deadline-vært Martin Krasnik som konferenciers. Det er nogle af de nye detaljer, som arrangørerne nu har løftet sløret for.
Sidste år blev de meget få billetter, der blev udbudt i frit salg, revet væk i løbet af minutter. I år bliver det muligt at sætte lidt flere billetter til salg, idet Blixenprisen har fundet et større lokale. Dronningesalen i Den Sorte Diamant har plads til 600 tilhørere – altså 200 flere end sidste år.
”Vi kan sætte flere billetter til salg i år, men vi regner stadig med, at man skal være relativt hurtig på tasterne for at få en billet,” siger Jakob Vedelsby og fortsætter:
”Man kan godt sige, at vi står overfor den svære 2'er. Det er jo nu, vi skal manifestere Blixenprisen som en årligt tilbagevendende begivenhed, som både samler og løfter bogbranchen og åbner sig mod alle litteraturinteresserede i hele landet, så vi får skabt større interesse for og fokus på litteraturen i hele dens bredde.”
 
Udfordringer med budgettet
Umiddelbart efter den store debut sidste år i Frimurerordenens lokaler gik prisfestens styregruppe bestående af Jan Thielke, Sara Strand, Anne Hagen Berg og Jakob Vedelsby i gang med at evaluere og rejse penge til Blixenprisen 2016.
Men endnu er finansieringen ikke i hus. Der mangler stadig omkring 25 procent af budgettet, fortæller Jakob Vedelsby. En stor del af forklaringen er, at det sidste år lykkedes at få lokalet stillet til rådighed uden beregning som et sponsorat. Det er ikke lykkedes i år, selvom der generelt er god opbakning fra sponsorer, fortæller Jakob Vedelsby.
”Vi har oplevet meget stor velvilje fra sponsorernes side, og langt de fleste har videreført deres sponsorater. Der er endog kommet nye sponsorer til i forhold til sidste år. Det er vi alt sammen meget taknemmelige for. Når vi alligevel mangler noget finansiering, skyldes det, at vi i år har væsentligt flere udgifter end i 2015.”
 
Fortsat jagt på sponsorer
Hvad gør I, hvis det ikke lykkedes at komme i mål med budgettet?
”Jamen det skal lykkes. Jeg er født optimist. Men jeg mener faktisk også, at Blixenprisen er en så god og levedygtig idé, at det må være et spørgsmål om at udbrede historien om prisfesten og formålet med den til de mange virksomheder og sikkert også fonde, som kan se sig selv i et partnerskab med en litteraturbegivenhed.”
Udover at lede efter nye sponsorer har styregruppen også indført et andet middel, der skal hjælpe med at rejse den fornødne kapital. Som en ny sponsormulighed kan der i et særligt forsalg købes billetter til 1.500 kroner stykket. Op til 50 billetter sælges på denne måde i perioden 2. februar til 21. februar.
Det ordinære billetsalg åbnes den 1. marts kl. 10 via Billetto.dk. Her vil billetprisen i år være 300 kroner – altså kun en smule forhøjet i forhold til sidste års pris på 250 kroner.
”Her er det en god idé at slå til straks, da der formentlig også i år bliver rift om billetterne,” siger Jakob Vedelsby, som samtidig opfordrer alle, der har forslag til sponsorsamarbejde eller gerne vil købe de særlige sponsorbilletter i forsalg til at kontakte Blixenprisens arrangører

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere