Ole A. Busck 70 år

Det er en af bogbranchens markante personligheder, der den 12. august fylder 70 år.I løbet af de mere end 40 år, Ole A. Busck har været knyttet til det gamle familieforetagende, er virksomheden blevet ændret fra en stor Københavner-boglade med tilhørende forlag til en koncern med to forlag, Nyt Nordisk Forlag, Arnold Busck og Schønberg, samt en førende kæde af boglader spredt ud over det...

Det er en af bogbranchens markante personligheder, der den 12. august fylder 70 år.
I løbet af de mere end 40 år, Ole A. Busck har været knyttet til det gamle familieforetagende, er virksomheden blevet ændret fra en stor Københavner-boglade med tilhørende forlag til en koncern med to forlag, Nyt Nordisk Forlag, Arnold Busck og Schønberg, samt en førende kæde af boglader spredt ud over det ganske land med flere hundrede ansatte og en omsætning, der tæller mellem de store i den danske bogbranche.

Ole A. Busck har ikke blot forstået at beholde virksomheden på familiens hænder, men samtidigt evnet at ekspandere og konsoli-dere i et omfang, der aftvinger respekt ikke blot i Danmark, men også internationalt. Såvel på forlagssiden som i detailleddet tæl-ler navnet Busck mellem de toneangivende.

Æren for dette tilfalder i høj grad Ole A. Busck, der om nogen har været tæt inde på livet af den danske bogbranche; således har han i 23 år siddet i Forlæggerforeningens bestyrelse – heraf de 12 år som formand for forlæggerne samt formand for Bogbranchens Fællesråd. Et arbejde, der førte ham ind i flere komiteer i International Publishers Association.
Selv om Ole Arnold Busck er født med en sølvske i munden, har han forstået at forvalte de værdier, der er blevet ham overdra-get, på en beskeden og værdig vis. Han har som en selvfølge påtaget sig mange opgaver også uden for bogbranchen, bl.a. er han i dag præsident for Skleroseforeningen i Danmark med mange internationale forpligtelser til følge, så han nu også er vicepræsident for Multiple Sclerosis International Federation. Her gør han ikke blot fagligt en forskel, men også hans charmerende fremtoning har skaffet ham mange venner og beundrerinder.

Ole A. Busck er i ordets oprindelige betydning en gentleman, redelig og troværdig, dygtig og dertil fuld af lune. Derfor har der ud over hans faglige virke som forlagsboghandler været bud efter ham i utallige sammenhænge, i selskabsbestyrelser, som underviser og censor ved Den grafiske Højskole og Handelshøjskolen, og også en militær karriere med rang af oberstløjtnant i Den kgl. Livgarde er der blevet tid til.

Selv om han nu runder de 70, gør han en del ud af at holde sig i form – hvilket i misundelsesværdig grad lykkes for ham – han løber terrænløb og er en dreven jæger på sin ejendom i Jylland, Nørskov Gods ved Ry.
Ole A. Busck er dekoreret med flere danske og udenlandske æresbevisninger og er også som den eneste forlægger Ridder af 1. grad af Dannebrog.

Kære Ole,
dine mange venner, kolleger og beundrere i den danske bogbranche, forlæggere og boghandlere ønsker dig hjerteligt til lykke, og det gør også
din hengivne
Erik C. Lindgren

Der er i dagens anledning reception i Rundetaarn, Udstillingssalen, den 9.8. kl. 14-16.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere