Om bogen i en Corona-tid: Dafolo

I artikelserien "Om bogen i en Corona-tid" vil Bogmarkedet tage temperaturen i bogbranchen i øjeblikket og kigge fremad på hvad denne pandemi betyder for os alle.
I denne artikel: Henrik Brandt, Adm. direktør i Dafolo

Hvad er status hos Dafolo i øjeblikket?

Jamen status er i øjeblikket, at vi er ved godt mod. Vores lager oplever, at der er godt gang i salget af bøger omstændighederne taget i betragtning. Vi kan selvfølgelig godt mærke, at butikkerne er lukket, men onlinesalget går godt og faktisk oplever vi, at antallet af forskellige titler er i vækst, samtidig med at ordrerne er gået over til ét styks ordre som en konsekvens af de mange webshops ordre vi får ind. Så vi har faktisk rigtig meget at lave i disse dage.

I løbet af 2020 etablerede vi integrationsløsninger til flere store webshops som f.eks. coop.dk, bogogide.dk og proshop.dk og arbejder pt. på at færdiggøre flere lignende integrationsløsninger. Det har affødt en stor vækst i antallet af ekspeditioner til forlagenes slutkunder, der flittigt har købt bøger på nettet under corona.
Ligeledes så er det jo januar, så det er billigere bøger vi sender afsted i øjeblikket sammenlignet med efteråret og det er spændende at følge de rytmer der på et år. Især når man som jeg, kun har været i denne stol i et års tid.

Hvordan påvirker Coronaen jeres led i bogbranchen?

Alle led i branchen hænger jo sammen, så på den måde er vi jo påvirket og vi følger tallene nøje for hele tiden at være klar og på forkant med situationen. Vi har i de seneste år haft vækst i titler og forlag og herunder nedlukningen har vi holdt møder flere af vores forlag for at stille os til rådighed så de kan føle sig trygge i disse særlige omstændigheder. Det er en af de ting, vi går meget op i her hos Dafolo. Det, at hvert enkelt forlag føler, at vi tager deres forretning alvorligt.

Når genåbningen kommer, forventer I så en Ketchup-effekt? Og hvordan gearer I jer op til den?

Det er klart, at når der åbnes skal vi være klar til at agere hurtigt og vi er klar. Alle butikkers restordre står separat på lageret og er derfor nemme et komme til både i forhold til afsendelse, men også hvis butikken ønsker at slette en restordre, er det nemt at fjerne linjer fra ordren. Derudover har vi også et personaleberedskab når vi åbner op igen, så vi kan få leveret hurtigt ud til butikkerne. Fra Black Friday og frem mod jul havde vi virkelig travlt og vi har lært meget i forhold til optimering af vores interne led. Så jo, jeg vil mene vi er klar når samfundet åbner op igen.
I det hele taget så lover 2021 rigtig godt. Som nævnt synes jeg vores 2021 er startet godt og hvis det fortsætter i samme stil, så kommer vi til at opleve vækst igen i år, som de sidste 3-4 år

Læs også Om bogen i en Corona-tid: DBK

Har du en god historien eller vinkel i forhold til temaet "Om bogen i en Corona-tid", så tøv ikke med at kontakte BogMarkedets redaktionen: jesper@bogmarkedet.dk


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere