Om bogen i en Corona-tid: Skriveværkstedet

I artikelserien "Om bogen i en Corona-tid" vil Bogmarkedet tage temperaturen i bogbranchen i øjeblikket og kigge fremad på hvad denne pandemi betyder for os alle.
I denne artikel: Heidi Korsgaard, Redaktør, forfatter og bogrådgiver hos Skriveværkstedet

Hvem er I?

Skriveværkstedet er for alle, der drømmer om at udleve eller optimere deres bogdrøm på en ambitiøs måde. Vi hjælper både dem, der udkommer på de store etablerede forlag, og dem, der gerne vil have hul igennem til et forlag eller etablere deres eget forlag. På kontorerne i København og Aarhus holder vi forfatterkurser, Gå til bog-arrangementer, fyraftensmøder og alt muligt andet med bogen og bogmarkedet som omdrejningspunkt. Bogrådgiverne og forfatterne Heidi Korsgaard og Mette de Fine Licht står bag Skriveværkstedet, og sammen med et tæt hold af andre bogfolk, der har speciale i redaktion, ghostwriting, korrektur, layout, oversættelse, pr og digital markedsføring hjælper vi fra bogidé til foredragsscene og med at give bøger et langt liv, også uden for landets grænser.

Hvordan har I mærket Coronaen?

Lige da Corona brød ud og lukkede landet ned, tænkte vi, at det måske ville gøre kalenderen mindre travl, så vi satte gang i nogle tilbud, så folk kunne sende nogle sider ind til vores redaktører og få feedback til rabatpris. Men hurtigt viste det sig, at Corona var lig med det, vi nu har døbt ’de forsømte bøgers tid’. Vi har haft virkelig travlt i 2020, og det er fortsat ind i det nye år, og der er ikke noget, der tyder på, at det ændrer sig. Mange af vores forfattere er normalt meget aktive på landets foredragsscener og til konferencer, og de fik nu tid til at skrive. Tid til at finde den forsømte bog frem fra mapperne på det elektroniske skrivebord eller fra notesbøgerne i skrivebordsskuffen. Andre tænkte, at nu var det nu, at drømmen skulle udleves, fordi de vandt tid og ikke skulle ud ad døren om morgenen, og andre igen havde pludselig penge fra en ferie, der ikke blev til noget, og kunne sætte dem på bogdrømmekontoen i stedet for. Så for os har Corona betydet endnu flere manuskriptvurderinger, redigeringsopgaver, korrekturopgaver, pr-pakker og bogrådgivningstimer. Vores kurser har vi selvfølgelig måttet aflyse i perioder, både herhjemme og vores populære skriveretreat på Bali, som ellers var næsten fyldt et halvt år før, vi skulle af sted. Fordi vi måtte aflyse Bali, tænkte vi, at tiden var inde til at sætte skub i en af vores egne drømme … drømmen om at holde skriveretreat i Danmark. Vi lagde forsigtigt ud med et enkelt skriveretreat på et Hotel Marienlyst i Helsingør og blev helt uventet lagt ned af interesse. Skriveretreatet blev udsolgt på få dage.

Hvad I har i støbeskeen til fremtiden?

De danske skriveretreats er kommet for at blive. Så nu har vi planlagt nye forlængede weekender til sommer og i efteråret i både Vejle og Helsingør. Vi håber også, vi kan vende tilbage til Bali i oktober/november, som vi plejer, så vi kan være der, når der er Ubud Writers & Readers Festival. Derudover har vi opdaget, at der med lukningen af både biblioteker, caféer og lignende skrivesteder er brug for et byrefugium med plads og ro til at skrive på sin bog. Derfor har vi her per 1. februar indrettet SkriveHjørnet i vores hyggelige baghus i det indre København. Det er to særlige skrivebordspladser, hvor man kan leje sig ind fra 5 dage til flere måneder og få gjort noget ved bogdrømmen, hvis man trænger til at komme hjemmefra. Når vi andre sidder og arbejder med bøger der, tror vi, at det giver god energi, og det er lettere at få skrevet.

Læs også: Om bogen i en Corona-tid: Københavns bibliotek

Har du en god historien eller vinkel i forhold til temaet "Om bogen i en Corona-tid", så tøv ikke med at kontakte BogMarkedets redaktionen: jesper@bogmarkedet.dk 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere