Online spil ændrer vores måde at bruge fritiden på, men bøger går aldrig af mode!

  • Bøger på bloggen
  • 21/02/2019
  • T J

Vi er mange, der bruger online spil som et velkomment tidsfordriv, men bøger går alligevel og trods alt aldrig af mode, og der læses ikke blot fysiske bøger – e-bøger er også yderst populære.

Mange holder dog stadig af at holde en fysisk bog mellem hænderne, og hvad er bedre end at vende det ene blad efter det andet i netop den bog, der pt. får dig til at glemme tid og sted?

I en tid hvor online spil, som mange spiller på sites som Unibet Casino, optager os som aldrig før, er der masser af læseoplevelser i vente i form af bøger om spil og spilleverdenen.

Du kan vælge at læse teoretiske bøger om spil, men der findes også mange romaner, der kan give dig gode læseoplevelser, og som handler om professionelle gamblere, pokerspillere og det miljø, de færdes i. Der er bøger fra 1800-tallet, der beskriver datidens spilverden, samt helt moderne romaner, der fortæller om nutidens spilmiljø. Der er desuden masser af bøger på markedet, der kan hjælpe dig med at forbedre dit spil og dine chancer for gevinst.

Bøgerne overlever

Selvom der ofte bliver råbt op om at bogen er ved at dø, så læses der som aldrig før. Både forældre og skoler arbejder for at børn og unge skal læse mere, og mange skoler sætter tid af til frilæsning i skoletiden. For læsning er ikke bare tidsfordriv: 

Læsning øger koncentrationsevnen og stimulerer evnen til at fokusere, så eleverne bliver bedre til at løse andre opgaver. Nyere hjerneforskning viser, at nutidens medieforbrug forringer hjernens evne til refleksion og dybdelæsning. Samtidig giver læsning ofte ro i en stresset hverdag og giver os mulighed for at leve os ind i helt andre verdener og slippe de daglige opgaver for en tid.

 

Sociale fællesskaber via bøger og spil

Selvom online spil og digitale medier har ændret vores måde at bruge fritiden på, så giver online spil ofte mulighed for at møde vennerne online og endda få nye, online spillevenner. Spil foregår heldigvis ikke udelukkende med høretelefoner på i dyb koncentration foran skærmen.

Mange spiller, mens de ser TV, hvis der skal slås lidt tid ihjel i et venteværelse eller på busturen til jobbet; i disse situationer finder de fleste ikke den ro, som en god bog ofte kræver. Og specielt de unge, der er vokset op med digitale medier lige ved hånden, formår at være sociale, selvom det er med en skærm i hånden. 

Det er omvendt noget sværere at være social med en god bog i hånden, men læsning fører heldigvis ofte sociale fællesskaber med sig: Bibliotekerne melder om stor tilgang til læseklubber, der afholdes bogcaféer på mange biblioteker, og blandt andet Lindhardt og Ringhof giver i 2019 givet læserne en udfordring på de sociale medier under hashtagget #LRLæser2019. Her er der opstillet 30 læsemål med frit valg af bøger indenfor de forskellige mål – en sjov udfordring, der sikkert vil få flere til at læse mere!

Foto: iStock/Getty Images.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere