Opråb fra de faglitterære

Faglitteratur er ved at blive smal litteratur. Det konstaterer Den faglitterære gruppe i Dansk Forfatterforening i en pressemeddelelse. Her foreslår de, at der nedsættes et udvalg, som skal komme med forslag til kvalitetssikring af skole- og lærebøger. Endvidere foreslås det, at der oprettes en forsøgspulje til støtte af faglitterære akademiske og kulturlitterære, dansksprogede udgivelser i...

Faglitteratur er ved at blive smal litteratur. Det konstaterer Den faglitterære gruppe i Dansk Forfatterforening i en pressemeddelelse. Her foreslår de, at der nedsættes et udvalg, som skal komme med forslag til kvalitetssikring af skole- og lærebøger. Endvidere foreslås det, at der oprettes en forsøgspulje til støtte af faglitterære akademiske og kulturlitterære, dansksprogede udgivelser i andre medier end bogform.

Om årsagen til fagbogens situation nævnes den teknologiske udvikling, men også andre faktorer kan spille ind, og det vil en aktiv kulturpolitik kunne gøre noget ved, hedder det i pressemeddelelsen. Derfor mener Den faglitterære gruppe, at der skal iværksættes et udredningsarbejde mellem tre ministerier, kultur-, videnskabs- og undervisningsministeriet, om status og behov for den danske faglitteratur.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere