På banen igen

Litteraturelsker og eventtarrangør Allan Breckling fra Sønderborg er på banen igen.

Litteraturen trives i provinsen, det er et udsagn uden større nyhedsværdi. Ildsjæle, der holder litteraturen varm, findes heldigvis over hele landet - én af dem er Allan Breckling fra Sønderborg, der i flere år med jævne mellemrum har arrangeret Brecklings Bogcafe.

BogMarkedet interviewede Allan Breckling i foråret, hvor han han afholdt, hvad der sandsynligvis blev hans sidste af slagsen. Det gjorde det så heldigvis ikke.  

Dengang spurgte vi ham, hvorfor hans bogcaféerne er sådan en stor succes?

Hertil svarede han:

”Jeg tror, det handler om at give min egen glæde ved litteraturen videre.

Jeg er selv en bogorm, og jeg har igennem skuespilfaget og arbejde med teater i mange år oparbejdet en kæmpe viden om litteratur. Jeg har læst med glæde, siden jeg var dreng, og jeg har fået at vide, at min begejstring for bøger og litteratur smitter ved arrangementerne i bogcaféerne. 

Hver gang jeg har holdt en bogcafé, får jeg at vide: ‘Det her var den bedste bogcafe’. Når forfatterne sidder der, er det meget intenst. Man kan ikke høre en knappenål falde til gulvet, og forfatterne bliver tit længere, end de har lovet for at signere bøger og snakke med deres læsere. Det er de utroligt gode til.

Noget af det sjoveste ved bogcaféerne er de spørgsmål, der kommer fra publikum. Det bliver der altid sat tid af til, for det er fascinerende, hvad hver enkelt har tænkt ved læsning af bogen."

Søndag den 8. september besøger forfatter Anna Elisabeth Jessen Hotel Sønderborg Strand under overskriften "Årets sønderjyske roman". Mødetiden er klokken 14, hvis man ønsker at spise med (pris i alt: 229 kroner), og klokken 15, hvis man blot være høre foredraget (pris: 149 kroner).

Tilmelding til: acharling@gmail.com.

Arrangementet er støttet af Kulturstyrelsen og den lokale virksomhed Linak. 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere