På restaurant

Undertitel: Fortællinger fra den moderne spisekulturs historie
Forfatter: Christoph Ribbat
Originaltitel: Im restaurant. Eine Gecshichte aus dem Bauch der Moderne
Originalsprog: ger
På dansk ved: P. Johan Lose
Omslag: Indbundet
Omslagsgrafiker: Carl-H.K. Zakrisson
Forlag: Forlaget Vandkunsten

På restaurant er en appetitvækkende fremstilling af restaurantens historie. Bogen serverer kuriositeter, anekdoter, teorier og kendsgerninger, som alle læsere vil blive underholdt af.  
Et restaurantbesøg handler ikke kun om mad. Siden de første etablissementer åbnede i Paris i det 18. århundrede har det også drejet sig om at se og at blive set, om opvisning af stil og distinktion, om følelsen at være sammen med fremmede og at være hjemme på samme tid. Historien om restauranten handler også om servitricer, tjenere og kokke som styrer slagets gang bag kulisserne. 
I køkkenet, ved disken og ved bordet støder overbærenhed og hårdt arbejde, elegance og udnyttelse, kulturel mangfoldighed og racisme sammen. Uanset om restauranten er fornem eller beskeden, er den et spejl af det omkringliggende samfund. 
Forfatteren trækker en rød tråd fra de første parisiske gourmetrestauranter over de første fastfoodrestauranter til nutidens mest innovative kokke. Han præsenterer en kosmopolitisk historie om restauranten, som en fortælling i høj fart. 
I bogen gæsteoptræder blandt mange andre Ferran Adrià, Simone de Beauvoir, Paul Bocuse, George Orwell, Elvis Presley, Marcel Proust, Wolfram Siebeck og Eckart Witzigmann.

Fakta om bogen
Titel: På restaurant
Undertitel: Fortællinger fra den moderne spisekulturs historie
Forfatter: Christoph Ribbat
Originaltitel: Im restaurant. Eine Gecshichte aus dem Bauch der Moderne
Originalsprog: ger
På dansk ved: P. Johan Lose
Omslag: Indbundet
Omslagsgrafiker: Carl-H.K. Zakrisson
Forlag: Forlaget Vandkunsten


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere