Palatiums bogefterår

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. I dag fortæller Rie Lund Rosenkilde.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer?  

”Julen er jo hjerternes fest, og når man udgiver feelgood, romance og relationsromaner er julen ekstra stor.

Så vi kommer selvfølgelig også med et par nye julebøger. Blandt andet udgiver vi ‘En sang til Hedda’ af Annika Estassy, som vi tidligere har haft held med. I denne bog trækker hun på karakterer og setting fra sine tidligere bøger.

Vi kommer også med ‘Brækkede ben & bristede hjerter - en helt umulig jul’ af Maria Ernestam. Det er en romantisk komedie i bedste juletradition, så den tror jeg meget på.

Vi har også ‘Ribstyvene’ af Ellen Berry på trapperne. Det er en skøn bog om at lægge det hektiske storbyliv bag sig og måske – måske ikke – finde lykken på landet.

Af ikke-julebøger kan jeg nævne at vi netop har udgivet ‘Sådan er det altid’ af Laurie Frankel om den fem-årige dreng Claude, som egentlig bare drømmer om at være en pige. En håbefuld og tænksom roman og den første på dansk om en familie med et transkønnet barn.

Vi har også den herligt morsomme ‘En sidste vilje’ af Beth Corby dette efterår, og på trods af at den handler om en afdød onkel og et mærkeligt testamente, er det en virkelig opløftende bog.”

---

---

Hvilke udgivelser venter I jer mest af? 

”Vi har nogle titler som vi forventer os rigtig meget af. Vi har været så heldige at få lov at udgive ‘Det bedste som er hændt mig’ af den svenske feminist Johanna Schreiber.

Det er bestemt up-lit og falder inden for vores udgivelsesprofil, men den behandler de mange vanskeligheder man skal overkomme som førstegangsmor. Bogen handler om tre spædbørnsmødre der ved et tilfælde møder hinanden og danner deres egen uformelle mødregruppe. En meget relevant og velturneret bog.

Vi har allerede ‘En landsbyaffære’ af Julie Houston på gaden. Det er en vidunderlig varm og morsom roman, som man hurtigt bliver afhængig af, og som allerede går virkelig godt.

Her skal endelig også nævnes ‘Julia & Jack’ af Anna Lönnqvist. Bogen vandt i 2019 Årets feelgoodpris, der uddeles på Feelgoodfestivalen i Mariefred, så den tror jeg også kan blive rigtig stor for os.”

 ---

---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere