Pestlægen

Undertitel: En historisk krimi
Forfatter: Søren Marquardt Frederiksen
Sider: 269
Omslag: Paperback
Omslagsgrafiker: Antti Suomalainen
Forlag: Morfeus Forlag

Pestlægen

Historisk krimi om pesten i 1629  

I 1600-tallet rullede pesten hen over Danmark ca. hvert femte år og tog 10-20-30 procent af befolkningen med sig. Folk var vant til døden, men pestens voldsomhed chokerede og efterlod de overlevende desperate efter at forstå, hvad det var, der ramte dem. Kirkens ellers solide forklaringsmodel, at død og ulykker var Guds straf for vores synder, blev draget i tvivl, og i stedet opstod et væld af alternative teorier og behandlingsmetoder.

En af dem, der døde af pest i 1629, var Nakskov-præsten Anders Perlestikker. Takket være hans omhu med at registrere alt og alle i Nakskov, så ingen slap for at betale, hvad han havde krav på, har vi i dag en unik og omfattende viden om de mennesker, der levede og døde i købstaden, mens han var præst. I løbet af ti år blev byen halveret: 300 af indbyggerne døde i 1619. Det samme antal i 1625, og i 1629 bukkede 400 under for den sorte død. Pestlægen er historien om, hvordan folk dengang levede med og forsøgte at behandle pest.  

Om forfatteren

Søren Marquardt Frederiksen er cand.mag. i litteraturvidenskab og forfatter til en række anmelderroste bøger om journalistik og retorik. Han har undervist på Københavns Universitet i 20 år og i en årrække arbejdet som kulturjournalist på bl.a. Kristeligt Dagblad, Ekstra Bladet og DR P1.   Søren Marquardt Frederiksens debuterede som skønlitterær forfatter i 2016 med den historiske krimi Kongens By. Krimien blev rost for sin velresearchede og billedmættede skildring af hverdag og vold på Chr. IV’s tid. Pestlægen er hans tredje roman.  

Pestlægen – en historisk krimi
Sider: 269
Pris: 250 kr.
Korrektur: Thomas Kyhn Rovsing
Omslag: Antti Suomalainen
ISBN: 978-87-92609-08-3
Udkommer: 7. december 2018
Morfeus Forlag                                                                                     

Yderligere info
60448830
smf@webspeed.dk
www.morfeusforlag.dk

Fakta om bogen
Titel: Pestlægen
Undertitel: En historisk krimi
Forfatter: Søren Marquardt Frederiksen
Sider: 269
Omslag: Paperback
Omslagsgrafiker: Antti Suomalainen
Forlag: Morfeus Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere