Peter Adolphsen bliver ny formand for Danske skønlitterære Forfattere

Interesseorganisation, der har som formål at varetage og forbedre de professionelle, skønlitterære forfatteres vilkår, får ny formand pr. 15. juni.

Danske skønlitterære Forfattere repræsenterer omkring 200 forfattere og er anerkendt som forhandlingorganisation i forbindelse med eksempelvis kontraktforhandlinger og politiske høringer.

Peter Adolpsen overtager nu formandsposten efter Peter Rønnov-Jessen. I forbindelse med formandsskiftet udtaler Peter Adolpsen:

"Den første tekst, jeg nogensinde fik trykt, var en tv-anmeldelse. Det var måske 1983 eller 1984, og jeg måske 11 eller 12 år gammel og skolepraktikant på Aalborg Stiftstidendes kulturredaktion. Det eneste, jeg husker fra den tekst, var en omtale af filmen ’Norma Rae’ (1979) med Sally Fields, og det eneste, jeg husker fra den film, var scenen, hvor hun står på et bord i den buldrende tekstilfabrik og indædt holder et lille papskilt op. Et eneste, lille ord på skiltet: UNION.

Jeg antyder ikke at en cirkel i mit liv hermed er sluttet – nærmere er det en spiral, der flintrer endnu en tur rundt."

De øvrige bestyrelsesmedlemmer i Danske skønlitterære Forfattere er: Kristian Bang Foss (næstformand), Charlotte Inuk, Peder Frederik Jensen samt de nyindvalgte Jesper Lützhøft, Lotte Kirkeby Hansen, Louise Juhl Dalsgaard, Janne Teller og Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Foto: Isak Hoffmeyer.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere