Peter Zeeberg modtager årets Holbergmedalje

Årets modtager af den ærefulde medalje, der er blevet uddelt siden 1934, er fundet.

Statens Kunstfond har netop fundet modtageren af årets Holbergmedalje, nemlig forsker og oversætter Peter Zeeberg. Han er seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Peter Zeeberg har om nogen levendegjort den danske litteraturarv på latin, herunder tekster skrevet på latin af Tycho Brahe, Saxo og Ludvig Holberg. Han var ledende redaktør i bogudgivelsen 'Holbergs Hovedværker'. 

I forbindelse med valget af Peter Zeeberg udtaler Holbergkomitéen:

”Peter Zeeberg har en enestående evne til at omsætte de krævende latinske tekster til et nutidigt, nuanceret og levende dansk. Som forsker har han helt siden 1980´erne været en central skikkelse inden for studiet af dansk renæssancelitteratur."

Holbergmedaljen er blevet uddelt siden 1934 og tidligere modtagere tæller navne som: Inger Christensen, Karen Blixen, Thit Jensen, Henrik Pontoppidan og Villy Sørensen. Sidste års modtager var Kaspar Colling Nielsen.

Peter Zeeberg modtager medaljen i sølv med indgraveret navn ved en reception mandag den 3. december - Ludvig Holbergs fødselsdag. Der er adgang for pressen og særligt inviterede. 

Sammen med medaljen modtager Peter Zeeberg 75.000 kroner.

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: Pavel Bunin.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere