Pige, kvinde, andet

Forfatter: Bernardine Evaristo
Originalsprog: eng
På dansk ved: Siri Ranva Hjelm Jacobsen
Sider: 443
Omslag: Hæftet
Forlag: Gads Forlag

PIGE, KVINDE, ANDET vandt Booker-prisen i 2019 og er kåret til årets bog i England i 2020. Det er en stor, forgrenet fortælling om moderne kvindeliv: rørende, politisk, menneskelig – og umulig at slippe.
PIGE, KVINDE, ANDET følger tolv vidt forskellige, men indbyrdes forbundne karakterer og deres liv i England. Dramatikeren Amma har endelig fået en forestilling sat op på The National Theatre efter i årtier at have været dømt ude som værende en marginal sort, lesbisk kunstner. Hendes veninde Shirley er nedslidt efter et halvt liv som lærer i skolesystemet. Shirleys tidligere elev Carole vil intet andet end at blende ind i bankverdenen. Ammas datter, Yazz, drømmer om at blive journalist, for hun har meget at sige, og verden trænger til at høre det – ikke mindst hendes selvoptagede forældre.
PIGE, KVINDE, ANDET skildrer en række uforglemmelige karakterer, som spænder vidt i alder, seksualitet og social status. Alle søger de efter noget – en fælles fortid, en meningsfuld fremtid, nogen at elske. Forståelse fra en mor. Anerkendelse fra en far. Et sted at høre til. Eller måske bare et lille glimt af håb.
Bernardine Evaristo har skrevet en varm, vigtig og til tider ustyrligt morsom roman og en fortælling om køn, race og klasse, hvis lige ikke er set før. 

Fakta om bogen
Titel: Pige, kvinde, andet
Forfatter: Bernardine Evaristo
Originalsprog: eng
På dansk ved: Siri Ranva Hjelm Jacobsen
Sider: 443
Omslag: Hæftet
Forlag: Gads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere