Plusbog stormer frem

Fordelsklubben fra Viborg regner med at runde 450.000 solgte bøger i år. Antallet af medarbejdere vokser støt måned for måned, og nu planlægger Plusbog også at gå ind i Finland.

Det går strålende for fordelsklubben Plusbog. Net-boghandlen med base i Viborg har i år ansat ti nye medarbejdere og regner med at ansætte yderligere ti nye medarbejdere – og måske endnu flere – i det nye år. Derfor rykker Plusbogs 20 ansatte på mandag ud af bofællesskabet med Freeway og til et nyt stort lokale dog på samme adresse.
”Lige nu sidder vi på 150 kvadratmeter. Men på mandag flytter vi til et nyt lokale på 650 kvadratmeter. Det er vi simpelthen nødt til, for at rumme den vækst vi har. I år har vi ca. ansat én ny medarbejder om måneden. Så det går rimelig stærkt,” siger Andreas Dirksen, som er CEO og partner i Plusbog.
Årsagen skal delvis findes i, at Plusbog hver måned får 6.000 nye, danske medlemmer. Således stiger fordelsklubbens bogsalg år for år, og Andreas Dirksen tøver ikke med at kalde Plusbog for Danmarks næststørste internetboghandel. Hele 450.000 bøger regner Plusbog med at få solgt i år.


Plusbogs årlige salg af bøger (stk.) i både Danmark – og fra 2013 også i Sverige. Kilde: Plusbog.

Præcis hvor mange medlemmer Plusbog har, vil Andreas Dirksen ikke oplyse af konkurrencehensyn. Og heller ikke hvor mange medlemmer, der gennemsnitligt melder sig ud om måneden, vil han fortælle. Den gennemsnitlige medlemstid er dog – naturligt nok – stigende, idet Plusbog stadig er en relativt ny spiller på Markedet, forklarer han.      
”Vi holder selvfølgelig ikke på alle medlemmer, så det er ikke sådan, at vi vokser med 6.000 medlemmer om måneden. Men vi har god vækst både i Danmark og Sverige,” siger Andreas Dirksen.  

Stort potentiale i Sverige
I november 2013 gik Plusbog nemlig ind på det svenske marked. Med små ti millioner indbyggere og et bogmarked, der nogenlunde ser ud som det danske, kunne det ligne et fuldstændigt oplagt træk at åbne i Sverige. Men det skulle vise sig at blive langt sværere end forventet for Plusbog at bide sig fast i det svenske marked.
”Det, der overraskede os, var især to ting. I Danmark er vi vant til at betale med betalingskort, hvor bogen så kommer efterfølgende. Men i Sverige foretrækker mange faktura – der er rigtig mange svenskere, som stadig ønsker at have bogen i hånden, inden de betaler. Den anden ting er, at svenskerne er lidt mere skeptiske over for nye internetkoncepter som vores,” siger Andreas Dirksen.
Plusbog har dog nu knækket koden til det svenske marked – blandt andet ved at indføre fakturabetalinger som en mulighed. Nu er der vind i sejlene, og Plusbog får hver måned 3.000 nye svenske medlemmer.
”Den svenske del af forretningen vokser faktisk hurtigere, end vi nogensinde har gjort i Danmark. Vi tror på, at potentialet er større i Sverige alene på grund af befolkningens størrelse. Men det første halvandet år i Sverige var godt nok op ad bakke,” siger han.
Men eventyret stopper ikke her. Andreas Dirksen kan nemlig afsløre, at Plusbog i det nye år planlægger også at gå ind i Finland. Dermed bliver der efter alt at dømme god brug for de ekstra kvadratmeter på Brovej i Viborg.

Succesfuldt wildcard til BogForum
Seks uger inden dette års BogForum blev Andreas Dirksen ringet op. Bog & ide havde meldt afbud til messen, og kunne det være noget for Plusbog at overtage deres store, centralt placerede stand i Bella Center?
Det takkede Andreas Dirksen ’ja’ til og havde på den måde seks uger til at forberede standen til BogForum. Det lykkedes, og i den forgangne weekend havde Plusbog 14 medarbejdere med på messen og afviklede 12 arrangementer i løbet af weekenden.  
”Det var en rigtig god oplevelse. Vi havde mange gode snakke med nuværende og potentielle medlemmer. Så vi vil også gerne med næste år,” siger Andreas Dirksen, som også beretter, at Plusbog på BogForum fik 400-500 nye medlemmer. 


Fra Plusbogs stand på BogForum 2015.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere