Porten til verden – London

Undertitel: Historie, magt og monumenter
Forfatter: Michael Bregnsbo, Lars Kjær og Jørgen Sevaldsen
Sider: 300
Omslag: Hardback
Forlag: Gads Forlag

Bogen fortæller Londons fascinerende historie, og hvordan historiske og politiske strømninger har skabt byen, og hvordan magthaverne har formet og omformet den. Mens hovedstæder som Rom, Berlin og Paris er præget af kirkers, kongers og kejseres stærke hånd i byplanlægning, monumenter og arkitektur, kendetegnes Londons historie af talrige diskussioner om, hvordan byen skulle udvikle sig, og hvordan verdensbyens triumfer skulle vises frem.
I middelalderen opstod der en konflikt mellem den økonomiske magt i City of London og den politiske magt i City of Westminster, og London blev først samlet i en storkommune i 1888. Konflikten kan stadig spores.
Porten til verden fortæller også, hvordan Themsen har præget London. Floden var med til at skabe handelsbyen London og gjorde i moderne tid byen til hjerte i et verdensomspændende imperium, hvor solen aldrig gik ned.
Bogen henvender sig til den historieinteresserede læser og den kulturrejsende, som gerne vil nogle spadestik dybere for at forstå historien, arkitekturen og monumenterne i en af verdens mest besøgte byer. Byen har en 2.000 år lang historie – fra romernes Londinium til nyliberalismens skyskrabere. Bogen tager læseren med tilbage til Romerrigets og middelalderens London, Reformationen og den nye anglikanske statskirke, pesten og den store brand i 1666, kolonitiden og væksten, verdenskrigene og genopretningen samt byplanlægningen og den globale pengestrøm. Det hele på godt og ondt.

Fakta om bogen
Titel: Porten til verden – London
Undertitel: Historie, magt og monumenter
Forfatter: Michael Bregnsbo, Lars Kjær og Jørgen Sevaldsen
Sider: 300
Omslag: Hardback
Forlag: Gads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere