Poul Schlüters tid

Undertitel: De Danske Ministerier 1982-1993
Forfatter: Thorsten B. Olesen og Niels W. Olesen
Sider: 352
Omslag: Hæftet
Forlag: Gads Forlag

De Danske ministerier 1982-1993
En politisk danmarkshistorie, set fra Slotsholmen

Da Anker Jørgensen i 1982 kastede håndklædet i ringen og Poul Schlüter blev ny statsminister, var det første gang siden 1901, at Danmark fik en konservativt ledet regering. Ikke mange tilskrev den nye regering store chancer for succes, men
Schlüter blev den længst siddende statsminister siden 2. Verdenskrig. Med gunstige internationale konjunkturer i ryggen og en pragmatisk, uideologisk tilgang til regeringsførelsen blev den dybe økonomiske krise vendt til ny fremgang. Schlüterregeringernes overlevelsesevne hang dog også sammen med den hidtil usete accept af, at regeringen blev nedstemt uden at træde tilbage; især den såkaldte fodnotepolitik er et heftigt diskuteret eksempel på dette.

Med denne bog får vi et dybt fascinerende stykke danmarkshistorie, hvor datidens store politiske udfordringer og det politiske spil tages under mere indgående behandling end før set. Bogen indgår ligesom Anker Jørgensens epoke i den traditionsrige udgivelsesrække, De Danske Ministerier, som her genopstår i moderne form.

Fakta om bogen
Titel: Poul Schlüters tid
Undertitel: De Danske Ministerier 1982-1993
Forfatter: Thorsten B. Olesen og Niels W. Olesen
Sider: 352
Omslag: Hæftet
Forlag: Gads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere