Prioritering af sund mad

  • Bøger på bloggen
  • 07/04/2021
  • T J

SPONSORERET INDHOLD!

Det er ikke unormalt at have dage, hvor man ikke kan samle sig om madlavningen. Det er bare ikke altid, at den tid kan tages i en travl hverdag. Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke kan prioritere Sund mad i København. 

Den travle hverdag

Sommetider kan en almindelig hverdag være et puslespil at få til at gå op. Der er mange praktiske ting, der skal ordnes i husstanden og ikke nok med det, er der et arbejde, der skal passes og potentielle børn, der skal forsørges, have hjælp til lektier, gives mad og puttes. Alt sammen foregår i løbet af dagens få timer.

Derfor hænder det, at tiden bliver knap og madlavningen bliver et stressende element, der bare skal overstås. Nogle dage kan man sagtens få tingene til at køre rundt, for det handler i høj grad også om ens overskudsniveau den pågældende dag. I en børnefamilie, hvor tingene hænger sammen som ovenstående beskrevet, skal man måske sætte forventningerne til sig selv ned. Hvert aftensmåltid behøver ikke være en kulinarisk oplevelse.

Der kan sagtens være plads til rester, simple pastaretter eller en bestilling udefra i ny og næ. Dette betyder ikke, at man varetager rollen som forsørgende forældre på dårlig vis, det betyder bare, at man også er et menneske, der har andre ting at prioritere. Tværtimod får man måske mere overskud til samværet med sine børn, hvis man vælger at afsætte tiden til dem nogle aftener fremfor tiden i køkkenet.

Pas på med vanen

Det at bestille mad udefra behøver ikke betyde pizza eller burger, og det behøver slet ikke betyde, at det er mere usundt end hvis man selv laver det. Det handler nærmere om at undersøge markedet og blive klogere på, hvilket udvalg, der findes. Det kan hurtigt gå hen og blive en vane at bestille mad, fordi man vitterligt bare skal åbne en app og udpege det, man ønsker for derefter at sætte sig ned i sofaen og vente på, at maden står foran døren.

Denne lette tilgang til mad kan hurtigt blive en afhængighed, fordi man finder ud af, hvor meget tid, man sparer eller rettere sagt, hvor mange ting, man måske kan udrette af praktiske i ventetiden. Det er dog en dyr vane, så en god idé er at gøre det til en begivenhed at bestille mad udefra, så man ikke gang på gang falder i fælden.

Lad dig inspirere af andre køkkener

Dét at bestille sund mad udefra er dog en virkelig god måde, hvorpå man kan lade sig inspirere i et køkken. Det er dertil godt at prøve mad fra forskellige steder samt forskellige nationaliteter. På den måde får man udvidet sin horisont, og dette kan også være sundt for ens børn - netop at de bliver dannede på andre landes kulturer og ikke kun kender til de danske goto retter. Den brede vifte af kendskab til mad, man opnår på denne måde, kan udvikle ens evner i et køkken - man bliver måske inspireret til valget af krydderier, sammensætninger og råvarer.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere