Priser til vækstlaget

I en tid, hvor de store forlag kun udgiver ganske få debutanter og gerne satser på det velkendte, går den nye Sigvaldi-prisen fra Statens Kunstfond andre veje. Den støtter vækstlaget af små forlag, der tør gå egne veje.

”Det er vigtigt for Kunstfonden, at vi sætter et fornyet og forstærket fokus på de mindre forlag og deres udgivelser. Fordi de mindre forlag spiller en væsentlig rolle i det litterære kredsløb med deres modige og alsidige udgivelsesprofiler, der giver os adgang til litteraturens mange stemmer.

De udgør et vigtigt vækstlag, som er med til at sikre en diversitet i årets bogudgivelser i Danmark. Med Sigvaldi-prisen vil vi slå et slag for de mindre forlag og bringe dem lidt længere frem i lyset, så de kan nå ud til en bredere læserskare,” udtaler forfatter Jens Smærup Sørensen, udvalgsleder for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur.

Sigvaldi-prisen, der er opkaldt efter forlægger og digter Otto Sigvaldi, uddeles årligt til to mindre forlag. Hver modtager 75.000 kroner.

Man kan indstille til prisen til og med den 16. november, og indstillingerne indsendes enten af forlagene selv eller af andre.

Prisvinderne offentliggøres i december.

---

Foto: iStock/Getty Images.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere