Priskrig på pocketbøger

Supermarkederne sælger de nye billigbøger, der udsendes med cirkapriser, uden den store fortjeneste, men man sparer sjældent så meget, som der står i annoncerne Af Jannik LunnAllerede på udgivelsesdagen af Gyldendals 10 nye Superpocket startede en regulær priskrig imellem de tre supermarkedkæder, Bilka, Føtex og Kvickly.Den startede faktisk allerede dagen...

Supermarkederne sælger de nye billigbøger, der udsendes med cirkapriser, uden den store fortjeneste, men man sparer sjældent så meget, som der står i annoncerne

Af Jannik Lunn

Allerede på udgivelsesdagen af Gyldendals 10 nye Superpocket startede en regulær priskrig imellem de tre supermarkedkæder, Bilka, Føtex og Kvickly.
Den startede faktisk allerede dagen før, da de tre kæder udsendte deres kataloger med store, farvestrålende gengivelser af bøgerne.
Hvor cirkapriserne typisk ligger på 59,95 kr., kan man hos Bilka købe 2 stk. for 75 kr., hos Føtex 39,95 kr. pr. stk, og i Kvickly for fra 39,95 kr.
Bogmarkedet besøgte en repræsentant for hver af de tre nye bogudsalgssteder.
I Føtex i Lyngby Storcenter havde man trods flot eksponering af alle 10 titler i kædens katalog kun ofret cirka 20 cm. på et par enkelte rygvendte bøger ud af forretningens udvalg på mellem to og tre hyldemeter. Hos naboen Bog & idé (B.O. Bøger), fortalte Rikke Heuser, at man var så lidt imponeret af Føtex’ fremstød, at man ikke ville gå ind i direkte konkurrence, som man gjorde, da Bilka den første uge efter udgivelsen af Cicero Pocket solgte disse til 3 stk. for 100 kr. Dette blev straks fulgt op af Bog & idé, der dog stadig sælger 2 stk. for 100 kr.; det vil de også gøre med Superpocket.
I Hundige Storcenter, hvor Bilka har sin største butik, havde Bog & idé, som også her er ejet af B.O. Bøger, iflg. Vivi Roholte ikke umiddelbare planer om at dumpe priserne. Dog vil man, som i alle Bog & idé butikker, sælge 2 stk. for 100 kr.

Tre titler dyrest hos Kvickly
I Fisketorvet Shoppingcenter ligger foruden en Bog & idé både en Føtex og en Kvickly. Ingen af de to dagligvarebutikker bugnede af de nye pocketbøger, men Kvickly, der reklamerede med priser fra 39,95, havde kun én titel til denne pris. Ved tre andre titler, hvor cirkaprisen er 49,95, solgte man disse til 59,95 og oplyste, at normalprisen er 69,95. Om Kvickly vil benytte cirkaprisen til at sælge disse tre titler 20 kr. dyrere end andre, når tilbudsperioden er slut, er uvist i skrivende stund, men det vil selvfølgelig blive fulgt op af Bogmarkedet.
Kvickly er først gået ind i konkurrencen med udgivelsen af Superpocket, mens Bilka og Føtex, der begge er ejet af Dansk Supermarked, allerede startede sin priskrig ved udgivelsen af de seks Cicero Pocket, hvis cirkapriser ligger på 49,95 kr. og 59,95 kr. Her kunne man den første uge købe hhv. 3 stk. for 100 kr. eller 2 stk. for 69,95 kr.
Rosinantes fire Minibacks, der var de første på markedet, bliver også solgt hos Bog & idé til 2 stk. for 100 kr., og det er tilladt at blande fra de tre forlag.
Om flere boglader vil tage kampen op med supermarkedskæderne i forbindelse med udgivelsen af Superpocket vides ikke i skrivende stund, men Bogmarkedet vil nøje overvåge situationen, og vi vil i næste nummer vende tilbage med interview med de implicerede parter.
Nr. 24/25 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere