Publikumsfavoritten Jens Henrik Jensen fylder 54 år

Jens Henrik Jensen vandt Krimimessens Publikumspris 2017. En pris, der blev uddelt for anden gang. Han træder ind ved siden af Sara Blædel, der vandt prisen i 2016. I dag fylder Jens Henrik Jensen fra Søvind ved Horsens 54 år.

Selvom 54 år ikke er nogen milepæl rent aldersmæssigt, så må 2017 betegnes som et af Jens Henrik Jensens helt store år. Foråret bød på flere gode nyheder for en af Danmarks mest populære krimiforfattere. Den første store nyhed var, at SF Studios indgik en aftale med forfatteren, der sikrede SF retten til at filmatisere Jensens krimi-trilogi om krigsveteranen Niels Oxen.

Filmaftalen inkluderede alle tre bøger i den voldsomt populære Oxen-trilogi, der tæller bøgerne ”De hængte hunde”, ”De mørke mænd” og den nyeste fra august 2016 - ”De frosne flammer”. Udover solide danske salgstal, er Oxen-trilogien også solgt til en række udenlandske forlag, hvilket er med til at trække Jens Henrik Jensen helt op i superligaen, når det gælder danske krimiforfattere.

Den danske head of production ved SF Studios Lars Bredo Rahbek sammenlignede Oxen-trilogien med Jason Bourne-filmene og klassikeren The Fugitive. Derved er der lagt i kakkelovnen til en skandinavisk produktion med et internationalt snit.

Salget af filmrettighederne til Oxen-trilogien blev ikke den eneste gode nyhed for Jens Henrik Jensen i foråret 2017. Til Krimimessen i Horsens kunne han fejre Krimimessens Publikumspris, som han på sin Facebook-side udtrykte overraskelse over at vinde. "Jeg sætter pris på publikum... Men at publikum også sætter pris på mig i en sådan grad, at jeg vandt Krimimessens Publikumspris, ja, det kom bag på mig. Jeg blev meget, meget glad," skrev forfatteren til sine følgere på de sociale medier.

Den tredje trilogi blev det helt store gennembrud

Selvom Jens Henrik Jensen lavede solide trilogier med først Kazanski-trilogien og siden Nina Portland-trilogien, så er det uden tvivl Oxen-trilogien, der har cementeret Jens Henrik Jensens position som bestsellerforfatter. 2017 blev således året, hvor Jens Henrik Jensen for alvor rykkede ind på lystavlen hos selv de mest stædige læsere, og måske venter det helt store internationale gennembrug forude med de(n) kommende film.

BogMarkedet ønsker Jens Henrik Jensen tillykke med fødselsdagen, filmaftalen, krimiprisen og de gode salgstal. Vi glæder os til at se, hvad det næste projekt efter Oxen-trilogien bliver og forventer selvfølgelig store salgstal og masse af nationalt og internationalt fokus. 

Bibliografi

Wienerringen (1997)

Kællingen i Kraków (1997) - Kazanski-trilogien

Hofnarren i Murmansk (1999) - Kazanski-trilogien

Ulven i Banja Luka (2002) - Kazanski-trilogien

Økseskibet (2004) - Nina Portland-trilogien

Kulmanden (2007) - Nina Portland-trilogien

Spøgelsesfangen (2009) - Nina Portland-trilogien

De hængte hunde (2012) - Oxen-trilogien

De mørke mænd (2014) - Oxen-trilogien

De frosne flammer (2016) - Oxen-trilogien


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere