Rørt Jesper Stein overrasket på Diamanten

Jesper Stein blev overrasket med De Gyldne Laurbær på Det Kongelige Bibliotek i går, hvor han ikke lagde skjul på, at det var den pris, han helst ville have.

Formanden for De Gyldne Laurbær står klar med en buket blomster på Det Kongelige Bibliotek. Klokken er 14.30, og krimiforfatteren Jesper Stein har spist frokost med sin forlagschef, som den sidste halvanden time har holdt det hemmeligt for Jesper Stein, at han er dette års vinder af De Gyldne Laurbær.
En stribe af pressefolk står i indgangen til Den Sorte Diamant og venter på, at Jesper Stein kommer rundt om hjørnet, så de kan fange øjeblikket, hvor formand Kenneth F. Pedersen overrasker ham med prisen.
Alligevel lykkedes det Jesper Stein næsten uset at slippe forbi Kenneth F. Pedersen og mængden af journalister, da han, efter at have kigget undrende på de mange pressefolk, bevæger sig mod udgangen. Det er først, da han er på vej ud af døren, at Kenneth F. Pedersen får løbet ham op og overrakt buketten.
”Det er jo helt vildt og helt fantastisk,” fortæller en tydelig rørt Jesper Stein, da han får at vide, at han er årets vinder af De Gyldne Laurbær. ”Jeg vidste godt, at det skete (uddelingen af prisen, red.), men jeg tænkte, at der er mange gode forfattere i Danmark, og der er nok andre end mig, der kunne få den.”

Se, hvordan Jesper Stein var tæt på uset at smutte fra Kenneth F. Pedersen og det samlede pressekorps. 


 
Bedste bog indtil videre
”Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er den pris, jeg helst vil have,” fortæller Jesper Stein til pressefolkene, der har samlet sig omkring ham. ”Det er jo boghandlerne, folk der lever og ånder for bøger og sælger dem til læserne, og læsere vil jeg gerne have. Det handler jo om at blive læst. Jeg er helt vildt overrasket og meget glad, ydmyg og taknemmelig for det.”
Det er for romanen ’Aisha’, som udkom i november sidste år, at Jesper Stein modtager prisen. ’Aisha’ er fjerde bind i Jesper Steins serie om vicepolitikommissæren Axel Steen.
”Der er nogle, der siger, at jeg har skrevet min bedste bog indtil videre her, og det er der måske også nogle boghandlere, der har ment. Jeg tænker det er derfor (jeg nu får prisen, red). Jeg prøver at blive bedre gang for gang,” fortæller Jesper Stein.
Sara Blædel modtog De Gyldne Laurbær sidste år, så det er andet år i træk, at en krimiforfatter får prisen.
”Krimigenren er for længst blevet blåstemplet af læserne,” fortæller Jesper Stein. ”Det kan godt være, der sidder nogle støvede litterater rundt omkring, der ikke har fundet ud af det, men det må de sgu om.”Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere