Regeringer bør støtte boghandlerne

Den europæiske interesseorganisation for boghandlere appellerer til regeringer om at støtte en branche hårdt ramt af coronakrisen.

”Alles topprioritet er helbred og sikkerhed for mennesker og samfund, men vi skal også anerkende betydningen af en langvarig nedlukning for små- og mellemstore butikker, der er afhængige af den fysiske kontak med kunderne,” lyder det fra European and International Booksellers Federation (EIBF).  

Boghandlere tilbyder, påpeger EIBF, et ”vigtigt bidrag til fællesskabet i samfundet i sin helhed set fra såvel uddannelsesmæssigt, kulturelt som finansielt synspunkt.”

De fysiske boghandlere er – i modsætning til webhandel – helt afhængige af den fysiske kontakt med kunden, hvilket ofte er umuligt under karantænen. Derfor opfordrer EIBF regeringer over hele verden til at støtte boghandlerne i denne svære tid. 

 

Situationen i Danmark

Danske boghandlere er ramt af tomme byrum og myndighedernes opfordringer til befolkningen om at holde sig inden døre. I hvert fald butikker i indkøbscentre er blevet helt lukket, hvilket har ramt en del butikker i butikskæderne Indeks Retail og i mindre grad Kon-Tur.

Sent lørdag aften udmeldte Arnold Busck, at man lukkede samtlige boghandlere i kæden, indtil krisen er overstået – altså også dem i byrummet. Webshoppen kører dog videre.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere