Renegater

  • Nye udgivelser
  • 14/04/2021
  • Gutkind

Forfatter: Klas Östergren
Originaltitel: Renegater
Originalsprog: swe
På dansk ved: Louise Ardenfelt Ravnild
Sider: 750
Omslag: Indbundet
Forlag: Gutkind

Med "Renegater" er Klas Östergren kommet til finalen på sit storværk, der startede med "Gentlemen" i 80’erne og fortsatte med "Gangsters" i 2005. I "Gentlemen" er hovedpersonen Henry Morgan særligt fascinerende – en verdensmand med en kæmpe lejlighed på Hornasgatan i Stock­holm, hvor natten altid er ung, og i "Gangsters" kom forklaringen på Henry Morgans mystiske forsvinden. 
Fortælleren i "Renegater", som går igen fra de foregående bøger, ser ud over markerne fra sin gård i det sydlige Sverige. Det er foråret 2018, en begivenhedsrig tid. I det fjerne ser han en skikkelse, som virker underligt bekendt. Og ganske rigtigt: Det er Henry Morgan. Han er på pilgrimsvandring gennem Europa, fra Wien og på vej op til Lapland for at se sin søn. Og hans ankomst får selvfølgelig konsekvenser.
Om forfatteren:
Klas Östergren (f. 1955) debuterede i 1975 med romanen "Attila" og har siden udgivet over tyve romaner og samlinger med noveller og artikler. Han har desuden oversat både prosa og dramatik, samt skrevet manuskripter til film og tv. Östergren har vundet en lang række priser i Sverige, og hans bøger er oversat til mere end tyve sprog.

Fakta om bogen
Titel: Renegater
Forfatter: Klas Östergren
Originaltitel: Renegater
Originalsprog: swe
På dansk ved: Louise Ardenfelt Ravnild
Sider: 750
Omslag: Indbundet
Forlag: Gutkind


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere